Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023
Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023

Sirera proposa ampliar els horaris de les terrasses i subvencionar els veïns perquè insonoritzin les finestres

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El candidat del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Daniel Sirera, ha proposat ampliar els horaris de les terrasses els divendres i els dissabtes fins la 1 de la matinada. En una atenció a mitjans en un establiment de Sarrià-Sant Gervasi ha admès que el soroll pot causar molèsties als ciutadans i per evitar-ho planteja subvencionar els veïns dels locals perquè puguin canviar les finestres i els balcons per insonoritzar-los. Segons el candidat del PP això es podria fer amb el que es recapti de les taxes de terrasses. De totes maneres, considera que ara mateix l’import d’aquest impost és molt alt. De fet, denuncia que des del 2019 “ha pujat un 800%” i reclama revertir aquest increment.

A banda, també proposa mantenir les terrasses que es va concedir des de la pandèmia i ha garantit que farà “tot el que sigui” a les seves mans per aconseguir-ho. Sobre els horaris ha assegurat que l’ampliació fins la 1 de la matinada “no molestarà” i ha remarcat que això ha d’anar acompanyat d’un control de la Guàrdia Urbana. Segons ha advertit, l’alternativa als bars són els botellots, de manera que considera que les terrasses són prioritàries. Pel que fa als dies laborables aposta per mantenir els horaris fins la mitjanit.

Publicitat

Davant la molèstia que pugui suposar als veïns el soroll de les terrasses Sirera proposa un pla per finançar-los els canvis en els tancaments de portes i finestres per tal d’insonoritzar-les. Això s’hauria de fer a través de la recaptació per l’impost de terrasses. Malgrat tot, Sirera reclama eliminar les ordenances fiscals que regulen aquesta taxa perquè, segons assegura, des del 2019 ha augmentat un 800%. A més, remarca que a Madrid les terrasses paguen una taxa cinc vegades inferior que a Barcelona.

Davant aquesta situació, l’alcaldable dels populars denuncia una “persecució” als restauradors i ha afirmat que pateixen “una triple plaga” per la pandèmia, la inflació i “la plaga del govern Colau i Collboni”.

Sirera també proposa implementar una declaració responsable perquè qualsevol persona que vulgui obrir un establiment pugui fer-ho en 24 hores i “no hagi d’esperar a terminis inesgotables”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió