Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Sindicats i patronals alerten sobre l’increment continuat de l’atur des del juliol

ACN Barcelona.-CCOO, UGT i PIMEC han coincidit a alertar sobre l’increment continuat de l’atur de del juliol. En aquest sentit, CCOO ha reclamat més recursos per a polítiques actives d’ocupació […]

Avatar
Agències 03/12/2019

ACN Barcelona.-CCOO, UGT i PIMEC han coincidit a alertar sobre l’increment continuat de l’atur de del juliol. En aquest sentit, CCOO ha reclamat més recursos per a polítiques actives d’ocupació adreçades especialment als aturats de llarga durada i per combatre el “preocupant” atur femení i juvenil. Ha lamentat també la “intensa caiguda” de la contractació i l’augment “injustificat” de la temporalitat en detriment de la contractació estable. De la seva banda, UGT ha lamentat que “continua augmentant la precarietat en l’ocupació” i que la majoria de persones desocupades reben com a màxim una prestació de 426 euros mensuals. Per últim, PIMEC ha apuntat que l’evolució “indica un procés de canvi de cicle econòmic”.

Comissions ha defensat un nou model productiu que estigui basat en l’ocupació de qualitat, estable i amb garanties en sectors que, com l’industrial, aportin valor afegit i siguin innovadors i competitius. “No podem acceptar el patró de creixement pel que se segueix apostant, per inestable i vulnerable a futures crisis”, ha apuntat. De la seva banda, PIMEC ha fet una valoració negativa de l’evolució de l’atur durant l’any, tot i que s’hagi registrat una reducció interanual. Davant d’aquesta dinàmica, la patronal ha instat a adoptar urgentment mesures preventives i d’alerta de política industrial per encarar de forma positiva les transformacions que s’entreveuen en alguns sectors, com per exemple el de l’automoció.