Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

S’incrementen els transplantaments d’òrgans al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre malgrat la pandèmia

ACN Tarragona.-Augment considerable dels transplantaments d’òrgans efectuats al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre malgrat la pandèmia. Durant els cinc primers mesos d’enguany, entre gener i el passat […]

Agències 02/06/2021

ACN Tarragona.-Augment considerable dels transplantaments d’òrgans efectuats al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre malgrat la pandèmia. Durant els cinc primers mesos d’enguany, entre gener i el passat 31 de maig d’aquest 2021, el Departament de Salut ha comptabilitzat 43 transplantaments, respecte els 29 del mateix període de l’any anterior. Això, segons destaca Salut, ha fet baixar la llista d’espera per a transplantaments d’òrgans del 132 a 127 –entre 2019 i 2020 es va reduir de 109 a 102-. El número de donants vàlids durant aquest passat 2020, en canvi, s’ha mantingut en divuit, la mateixa xifra que l’anterior 2019. D’aquestes, quinze donacions es van produir a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona.

Els trasplantaments renals continuen sent els més habituals, amb 73 casos l’any 2020. Altres òrgans trasplantats, en menor mesura són el fetge -disset al 2020-, el cor –quatre-, els pulmons –set- i el pàncrees –un-. La coordinadora de trasplantaments de Tarragona i cap del Servei de Medicina Intensiva de l’Hospital Joan XXIII, María Bodí, ha agraït “la solidaritat dels donants i de les seves famílies, tenint en compte l’any tant dur que tothom ha viscut”, així com “l’esforç i la professionalitat” dels treballadors implicats, especialment, durant els primers mesos d’enguany.