Diumenge, 17 de gener de 2021 - Edició 906
La República

S’incorporen sis professionals a la residència de Solsona, que té el 57% de la plantilla de baixa

ACN Solsona.-La residència de gent gran de Solsona ha incorporat en els darrers tres dies sis professionals per fer front a les 42 baixes per covid-19 que s’han produït en […]

Avatar
Agències 11/01/2021

ACN Solsona.-La residència de gent gran de Solsona ha incorporat en els darrers tres dies sis professionals per fer front a les 42 baixes per covid-19 que s’han produït en les dues últimes setmanes al centre. En total, el 57% de la plantilla s’ha infectat. Des de l’inici del brot, han entrat a treballar 16 professionals nous. Segons informen, la complexitat de la gestió del brot “s’ha aguditzat aquest cap de setmana amb la detecció de nous casos positius entre la plantilla”. Tot i això, el centre explica en un comunicat que el trasllat de 20 usuaris -16 a una residència d’Igualada, 2 al Centre Sanitari del Solsonès i 2 a casa- ha permès “reorganitzar les tasques”. Aquest dilluns es repeteixen les proves PCR als primers treballadors contagiats.

El brot de covid-19 a la residència de Solsona afecta 63 residents i 42 professionals (el 57% de la plantilla). Aquest cap de setmana hi ha hagut tres morts més de residents amb covid-19 i la xifra total s’eleva a sis.La Fundació Privada Hospital Pere Màrtir Colomés agraeix a través d’un comunicat la comprensió de les famílies “en la difícil decisió de traslladar els usuaris no positius, principalment per protegir-los”, i subratlla que s’hi està “en contacte permanent per fer-ne el seguiment”. Quant a l’evolució epidemiològica al conjunt de la ciutat i la comarca, en aquests moments, l’índex del risc de rebrot a la capital comarcal se situa a 1.145 punts, i la taxa de reproducció és d’1,51.

Relacionats