Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Simulacre d’incendi d’un ferri de Baleària al Port de Barcelona

ACN Barcelona.-El Port de Barcelona va viure ahir dissabte a la tarda un simulacre d’incendi d’un ferri de Baleària procedent del port d’Alcúdia. Un centenar de persones i especialistes van […]

Avatar
Agències 28/03/2021

ACN Barcelona.-El Port de Barcelona va viure ahir dissabte a la tarda un simulacre d’incendi d’un ferri de Baleària procedent del port d’Alcúdia. Un centenar de persones i especialistes van participar en un exercici que va servir per comprovar els protocols de seguretat en situacions d’emergència. Hi van intervenir efectius de Salvament Marítim, de Capitania Marítima, Bombers de la Generalitat, Bombers de Barcelona i personal del mateix Port de Barcelona, tot liderat pel Centre de Coordinació de Salvament (CCS). El simulacre –que estava provocat per l’incendi d’un cotxe elèctric en un ferri que usa gas natural liquat (GNL) com a combustible- va comportar també el trasllat i desembarcament “amb seguretat” del passatge del vaixell de Baleària.

La novetat de l’exercici al Port de Barcelona va ser sufocar l’incendi d’un cotxe elèctric que es trobava a la bodega del ferri, just a sota dels dipòsits de gas liquat de la nau. Els Bombers de la Generalitat van rebre formació específica sobre aquest tipus d’intervenció i com extingir les flames d’aquest foc, i van ser traslladats a bord amb l’helicòpter de Salvament Marítim. L’Autoritat Portuària de Barcelona també va activar el seu pla d’autoprotecció en nivell 1 per preparar l’arribada segura del vaixell a port, desembarcant el passatge i completant l’extinció de l’incendi amb l’ajuda dels mitjans de terra (cos de policia portuària i Bombers de Barcelona).