Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

Simón es mostra “crític” però no “contrari” a les PCR a ports i aeroports perquè l’impacte és “mínim”

ACN Madrid.-El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, s’ha mostrat “crític” tot i que no “contrari” amb la decisió del govern espanyol d’exigir als viatgers […]

Agències 12/11/2020

ACN Madrid.-El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, s’ha mostrat “crític” tot i que no “contrari” amb la decisió del govern espanyol d’exigir als viatgers provinents de països de risc una PCR feta en un màxim de 72 hores d’antelació. “Soc crític amb els controls a ports i aeroports perquè l’impacte és mínim i l’esforç no compensa”. Simón es refereix al volum d’infectats que provoca el trànsit de passatgers a ports i aeroports. En tot cas ha subratllat que “sí que es pot detectar algun cas”, i per això no hi està “en absolut” en contra. Pel que fa a la situació de la pandèmia, ha reiterat que hi ha una tendència a l’estabilització però que encara s’està lluny de números que permetin baixar la guàrdia.

El portaveu sanitari del govern estatal ha recordat que hi ha nou Comunitats Autònomes amb més del 40% de llits d’UCI ocupats per pacients de coronavirus, entre elles Catalunya. Però també ha esperat que les mesures que s’han pres fins ara permetin veure en els pròxims dies una estabilització o un descens en el nombre d’hospitalitzacions i de pacients a UCI.Simón també ha demanat extremar les precaucions durant el pont de la Puríssima, que al seu parer pot ser tan complicat com les festes de Nadal.