Dimecres, 15 de juliol de 2020 - Edició 720
La República

Simón diu que no es poden “blindar” les fronteres del coronavirus: “Ni nosaltres ni ningú ho pot aconseguir”

ACN Madrid.-El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha dit que no es pot pretendre que les fronteres estiguin “blindades” a l’entrada de coronavirus. “Ni […]

Avatar
Agències 29/06/2020

ACN Madrid.-El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha dit que no es pot pretendre que les fronteres estiguin “blindades” a l’entrada de coronavirus. “Ni bojos. Ni nosaltres ni ningú ho pot aconseguir”, ha dit Simón. En roda de premsa aquest dilluns a la tarda, Simón ha explicat que “es pot reduir el risc de forma lògica i sensata” però “no es pot detectar tot, fem el que fem”. En aquest sentit, el director del CCAES ha desaconsellat invertir en un “control de fronteres ferri”, ja que “no sabrem si un cas quan arriba és negatiu i dos dies després ho sigui”. Segons Simón, el fet que no es permeti l’entrada de viatgers de països amb una altra transmissió “redueix molt el risc d’importació”.

Sobre els creuers, Simón ha dit que “són preocupants” perquè hi ha més possibilitats que es produeixen més casos si es produeix un brot i ha dit que creuers que vinguin de països de risc tampoc poden entrar.

Relacionats