Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

Simón avisa que “les coses no van bé” perquè “cada dia hi ha més transmissió”: “No podem deixar que això segueixi”

ACN Madrid.-El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha fet un crit d’alerta a la població i ha avisat que “les coses no van […]

Avatar
Agències 20/08/2020

ACN Madrid.-El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha fet un crit d’alerta a la població i ha avisat que “les coses no van bé”. Simón ha explicat que “cada dia hi ha més transmissió”. “Si seguim deixant que la transmissió segueixi cap amunt acabarem tenint molts hospitalitzats” així com defuncions, ha dit en roda de premsa aquest dijous a la tarda. “Que ningú es confongui. No podem deixar que això segueixi i cal ser molt conscients del que hem de fer”, ha demanat Simón, que ha reclamat a la ciutadania “començar a prendre-s’ho de nou molt molt seriosament” i “fer un pas més enllà”. “No ens podem permetre que això se’ns torni a escapar”, ha afirmat.

Simón ha demanat la col·laboració dels ‘influencers’ que tenen “una visibilitat molt gran” a les xarxes socials perquè “ajudin a controlar l’epidèmia” difonent un missatge de responsabilitat i compliment de les restriccions. “Poden ajudar a fer que les mesures s’implementin correctament”, ha dit.El responsable de Sanitat ha explicat que, tot i que l’edat mitjana dels infectats segueix baixant i això fa que hi hagi menys risc d’hospitalització i mort, si el volum total de contagis “és molt gran” també representarà que hi ha “molts casos” de persones hospitalitzades i amb risc de defunció.La mitjana d’edat en les dones és ara de 39 anys i la dels homes de 37. Si es té només en compte els contagis dels últims quinze dies, baixa a 35 anys. La taxa d’hospitalització és del 4% i la de letalitat del 0,4%.El director del CCAES ha explicat que no es pot dir que l’epidèmia “estigui fora de control” a tot l’Estat espanyol “però en alguns punts pot ser que sí”. Simón ha dit que la situació a Espanya és “no molt favorable” amb una “transmissió important”. “Això no és qüestió només de les administracions”, ha defensat.1.126 brots actiusSimón ha xifrat en 1.126 els brots actius a l’Estat espanyol. Prop del 40%, “el gruix”, són brots de l’àmbit social. “Hi ha maneres de passar-ho bé sense posar ningú en perill”, ha remarcat. Els brots associats a temporers “van descendint” i augmenten els de centres sociosanitaris que ja representen el 7,7%.Casos importatsEl responsable de Sanitat ha xifrat en 1.361 els casos importats de l’estranger des de l’11 de maig. Hi ha hagut una correcció de la dada des de l’últim cop que Simón la va facilitar. N’han estat 149 en l’última setmana. “No són una xifra gran però això no implica que no s’hi hagi de treballar”, ha dit.