Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

Sílvia Pérez Cruz, Marco Mezquida, Albert Guinovart i el concert-assaig clínic a la Sala Apolo, Premis Alícia 2021

ACN Barcelona.-L’Acadèmia Catalana de la Música ha fet públics els Premis Alícia 2021, coincidint amb el Dia Internacional de la Música. Sílvia Pérez Cruz ha estat distingida amb el premi […]

Agències 21/06/2021

ACN Barcelona.-L’Acadèmia Catalana de la Música ha fet públics els Premis Alícia 2021, coincidint amb el Dia Internacional de la Música. Sílvia Pérez Cruz ha estat distingida amb el premi a la interpretació i a la internacionalització, mentre que Maria del Mar Bonet ha rebut el guardó a la trajectòria. Marco Mezquida, Albert Guinovart, Rita Payés, Núria Andorrà, la Sant Andreu Jazz Band, el periodista Àngel Cases, el projecte Actúa, Ayuda, Alimenta i el concert-assaig clínic a la Sala Apolo són la resta de premiats de la segona edició dels guardons. Els finalistes i guanyadors són escollits pels acadèmics i les 40 entitats que conformen l’Acadèmia Catalana de la Música a través de votacions.

El Premi Alícia a l’autoria l’ha rebut Albert Guinovart, per la composició ‘Les aventures de Monsieur Jules’, el de la interdisciplina ha distingit Núria Andorrà per l’espectacle ‘Constel·lacions, mentre que Rita Payés serà l’artista talent emergent. El disc ‘Talisman’, de Marco Mezquida, ha estat distingit com la millor producció discogràfica, mentre que el guardó al directe és per al concert-assaig clínic a la Sala Apolo. El periodista Àngels Casas serà reconegut per la seva tasca en l’activitat musical. El projecte de suport als professionals del sector cultural Actúa, Ayuda, Aliment ha rebut el premi Alícia al millor projecte social, mentre que la Sant Andreu Jazz Band rebrà el reconeixement com a projecte educatiu.Premis AlíciaEls Premis Alícia són els premis anuals atorgats pel sector de la música a Catalunya i estan conformats per onze categories: Autoria, Interpretació, Interdisciplina, Talent emergent, Producció discogràfica, Directe, Projecte social, Projecte educatiu, Internacionalització, Periodisme musical i Trajectòria. L’objectiu dels Premis és promocionar, visibilitzar i posar en valor la música produïda dins del territori català i el conjunt de la seva activitat, sense distinció de gèneres o estils.Els Premis s’entreguen anualment a aquells projectes o propostes que destaquin per la seva excel·lència i fomentin els valors creatius, artístics, culturals i socials de la música. Els finalistes i guanyadors dels premis són escollits pels acadèmics i les 40 entitats que conformen l’Acadèmia Catalana de la Música mitjançant votacions.