Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Siegfried adquireix les plantes de Novartis a Barberà del Vallès i el Masnou

ACN Barcelona.-L’empresa suïssa Siegfried ha arribat a un acord amb Novartis per comprar-li les dues plantes de producció de Barberà del Vallès i el Masnou, segons han informat les dues […]

Avatar
Agències 29/09/2020

ACN Barcelona.-L’empresa suïssa Siegfried ha arribat a un acord amb Novartis per comprar-li les dues plantes de producció de Barberà del Vallès i el Masnou, segons han informat les dues companyies en un comunicat. Siegfried assumirà ara la responsabilitat de totes les activitats de fabricació de les dues plantes del Vallès i el Maresme. El traspàs inclou l’acord de fabricació i subministrament a llarg termini que permetrà seguir proveint Novartis des d’aquestes dues plantes garantint així el seu futur. D’altra banda, els 600 treballadors de Barberà del Vallès i els 400 el Masnou passaran a ser plantilla de Siegfried en les mateixes condicions que tinguin un cop es tanqui definitivament l’operació, previsiblement a finals d’aquest any.

La planta de Barberà del Vallès porta més de 25 anys operativa i és líder en la producció i exportació de medicaments sòlids orals i inhalats, mentre que la del Masnou té una història de més de 100 anys i fabrica productes oftalmològics estèrils per a la cura dels ulls, a més de productes nasals, i exporta la majoria de la seva producció a 90 països.Siegfried ja disposa de dues plantes destinades a la fabricació de productes oftalmològics a Irvine (Estats Units) i Hamelin (Alemanya), que ara es veuran reforçades amb la del Masnou. D’altra banda, la de Barberà del Vallès reforçarà la capacitat actual de la planta que té per a la fabricació de dosis sòlides orals a Malta.El president de de Novartis Espanya, Jesús Ponce, ha destacat que l’acord “assegurarà el subministrament ininterromput de Novartis i reforçarà el posicionament de les plantes”. Ponce s’ha mostrat convençut que la companyia suïssa permetrà oferir un “futur sostenible” per a les plantes.L’operació restarà pendent a les condicions dels reguladors i està previst que culmini a finals d’aquest any. Per dur-la a terme, Siegfried espera finançarà amb instruments de crèdit preexistents i tot seguit fer una emissió de bons híbrids per al seu refinançament. En qualsevol cas, descarta fer una ampliació de capital.