Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

SFP-FEPOL denuncia l’Ajuntament de Badalona a Inspecció de Treball pel brot de covid-19 a la Guàrdia Urbana

ACN Badalona.-El sindicat de funcionaris de policia (SFP-FEPOL) ha denunciat l’Ajuntament de Badalona davant la Inspecció de Treball per la manca de mesures de prevenció i protecció contra la covid-19 […]

Avatar
Agències 03/11/2020

ACN Badalona.-El sindicat de funcionaris de policia (SFP-FEPOL) ha denunciat l’Ajuntament de Badalona davant la Inspecció de Treball per la manca de mesures de prevenció i protecció contra la covid-19 a les instal·lacions de la Guàrdia Urbana. Actualment, el 27,89% dels agents està de baixa i el sindicat ho atribueix a una gestió “nefasta” de la pandèmia. SFP-FEPOL ha presentat un informe tècnic de les mancances a la seu policial del Turó d’en Caritg, entre les que destaca l'”amuntegament” de treballadors a la sala de comandament, d’on el sindicat creu que es va originar el brot; la manca d’higiene als conductes d’aire condicionat, i les males condicions de temperatura, humitat i renovació d’aire, que afavoreixen la circulació del virus.

Els representants dels treballadors reclamen que es faci de manera urgent una inspecció a les instal·lacions de la Guàrdia Urbana i que es prenguin mesures amb la màxima celeritat per evitar el risc de nous contagis, després que la covid-19 hagi deixat en fora de joc a una cinquantena d’agents, entre positius i contactes –n’hi ha tres ingressats a l’hospital.Molt abans de l’epidèmia, l’estiu de 2018, els delegats sindicals ja van avisar el govern municipal del moment, liderat llavors pel socialista Àlex Pastor, d’un seguit d’incompliments en matèria de seguretat i salut laboral a la seu de la Guàrdia Urbana que ara s’han vist agreujats per la irrupció del coronavirus.Segons un informe tècnic elaborat pel sindicat, les dependències policials no compleixen les condicions òptimes de temperatura, que són més elevades del que estableix la normativa, i tampoc es fa una correcta ventilació dels espais per tal de renovar l’aire. També s’apuntava ja el 2018 de l’amuntegament de treballadors es diferents espais de la comissaria.A la sala de comandament, per exemple, hi ha 5 treballadors en 34 metres quadrats i no hi ha pantalles per separar els diferents operadors. El sindicat reclama també que es ventilin periòdicament els espais, es disposi de gel hidroalcohòlic i mascaretes o que hi hagi un servei de neteja específic. També demanen que es treballi en grups estables.