Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

SFP-FEPOL acusa el govern de Badalona d'”assetjar” agents de la Guàrdia Urbana per queixar-se del brot de covid-19

ACN Badalona.-El sindicat de funcionaris de policia SFP-FEPOL ha acusat el govern de Badalona d’haver “perseguit i assetjat” diversos agents de la Guàrdia Urbana per les seves queixes pel brot […]

Agències 10/11/2020

ACN Badalona.-El sindicat de funcionaris de policia SFP-FEPOL ha acusat el govern de Badalona d’haver “perseguit i assetjat” diversos agents de la Guàrdia Urbana per les seves queixes pel brot de covid-19 que afecta el cos des de mitjans d’octubre. El portaveu d’SFP-FEPOL a Catalunya, Toni Castejón, ha assegurat aquest dimarts que la regidora de Seguretat, Irene González, ha respòs a les demandes de 4 o 5 agents “amb actituds que no són adequades”. Castejón ha dit que estudien dur-ho als jutjats, mentre ha exigit que s’activi el protocol intern d’assetjament de l’Ajuntament “per comprovar si hi ha hagut comportaments indeguts”. En paral·lel, ha reclamat a l’alcalde Xavier Garcia Albiol que es disculpi amb tots els agents per la gestió del brot.

“No pot ser que, després d’una pèssima gestió, comparegui la regidora González dient que els culpables de la situació són els policies per no haver pres mesures de prevenció suficients”, ha criticat Castejón, que ha detallat que el coronavirus afecta ara 20 agents positius i n’hi ha 12 més que han d’estar confinats.El portaveu d’SFP-FEPOL ha rebatut les declaracions de la regidora, a qui ha acusat d’haver estat ella qui va “dinamitar” els grups bombolla dins la Guàrdia Urbana en el moment que es van incrementar “de manera artificial i innecessària” els diferents torns de servei. Segons el sindicat, “es van multiplicar per deu” els serveis d’hores extres “per poder enganyar a la ciutadania dient que s’havia creat una Policia de Barri que ja existia des de feia molts anys”.Al mateix temps, Castejón ha assegurat que hi ha hagut agents que no han pogut respectar els grups bombolla perquè ha calgut ocupar les vacants provocades per diferents baixes. Encara sobre les mesures de prevenció de la covid-19, també ha criticat els protocols de desinfecció o la manca de mascaretes ffp-2.Segons el sindicat, la denúncia pública de tota aquesta situació ha desencadenat “una campanya d’assetjament i de persecució sindical” contra els agents que han liderat les queixes. Castejón ha declinat donar-ne detalls i s’ha limitat a dir que el cas és en mans dels serveis jurídics per estudiar una possible denúncia, mentre ha reclamat també una investigació interna des de l’Ajuntament.”Sabem que la covid-19 està generant problemes a tot arreu, però no pot ser que es negui el brot, que s’acusi de mentider a aquell qui denuncia la situació i que, per últim, diguis que la culpa és dels agents”, ha reblat Castejón, tot assegurant que la gestió de la crisi sanitària a la policia per part del govern d’Albiol “és una autèntica vergonya”.