Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

Setze interns amb un estat de salut vulnerable passen el confinament fora de les presons

ACN Barcelona.-Un total de 16 interns amb un estat de salut vulnerable, com ara patologies prèvies, passen el confinament fora de la presó. Concretament, 11 ho faran a casa seva […]

Avatar
Agències 15/04/2020

ACN Barcelona.-Un total de 16 interns amb un estat de salut vulnerable, com ara patologies prèvies, passen el confinament fora de la presó. Concretament, 11 ho faran a casa seva mentre que 5 ho faran en pisos extrapenitenciaris gestionats per entitats socials. Les juntes de tractament han aprovat classificacions en tercer grau per a tots ells en la modalitat de compliment que preveu l’article 86.4 del reglament penitenciari per motius sanitaris. La mesura s’ha pres després que els metges hagin considerat que requerien mesures de protecció especials en ser casos de risc si es contagien de covid-19.

Per la seva banda, les juntes han estudiat de manera individualitzada variables com el risc de reincidència, la possibilitat de recaure en consum d’alcohol o tòxics, i les condicions dels seus domicilis per complir el confinament. Control telemàticDes de la setmana passada, aquestes persones estan subjectes a control telemàtic o supervisades pels responsables de les unitats dependents. Tots els casos han estat informats a la fiscalia. Si hi ha recurs, el resoldrà el jutjat de vigilància penitenciària. A banda d’aquests 16 interns, hi ha 6 presos més amb salut precària i sense possibilitat de ser progressats a tercer grau perquè estan a l’espera de judici. En aquest cas han estat traslladats des de Brians 1 a la infermeria de Lledoners.90% del tercer grau confinat a casaEl Departament de Justícia treballa per “minimitzar” la població reclusa i el risc de contagi a l’interior dels centres penitenciaris. Abans de l’emergència sanitària, els presos que dormien a casa cada dia (article 86.4) eren 325 i només representaven el 19 % de les 1.700 persones privades de llibertat i classificades en tercer grau. En canvi, des del 13 de març, la Generalitat ha aplicat aquesta mesura a 1.330 presos més. Per tant, a hores d’ara, el 90 % del conjunt dels tercers graus de les presons de està confinat a casa seva. Un cop acabi la situació d’emergència sanitària, cada centre valorarà cas per cas si reverteix la mesura o si la manté. Segons el darrer balanç de Justícia, 58 interns han donat positiu per coronavirus, 4 dels quals ja han estat donats d’alta.