Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Setze detinguts per utilitzar targetes compromeses per costejar l’entrada irregular de colombians a l’Estat

ACN Barcelona.-La Policia Nacional ha detingut setze persones per utilitzar targetes compromeses per costejar l’entrada irregular de colombians a l’Estat. Els arrestats s’han fet a Madrid, Barcelona, València, Castelló, Pontevedra, […]

Avatar
Agències 09/04/2019

ACN Barcelona.-La Policia Nacional ha detingut setze persones per utilitzar targetes compromeses per costejar l’entrada irregular de colombians a l’Estat. Els arrestats s’han fet a Madrid, Barcelona, València, Castelló, Pontevedra, Palma de Mallorca i Bilbao. Se’ls acusa d’ús fraudulent de targeta bancària, falsedat documental, estafa, immigració il·legal i estança irregular, receptació i furt. Els agents han detectat més de 300 bitllets adquirits de forma fraudulenta. El frau hauria pujat a més de 250.000 euros. S’han identificat més de 200 viatgers que haurien utilitzat tres rutes aèries per arribar a Espanya. En aquest cas ha col·laborat també el Servei Secret dels Estats Units. Aconseguien les targetes a la xarxa fosca i després les utilitzaven en establiments que coneixien el frau, entre ells agències de viatges i hotels.

L’operació va començar quan agents especialistes en falsedat documental i control de fluxos migratoris van detectar moviments de viatgers que podrien estar relacionats amb activitats d’immigració il·legal de ciutadans colombians cap a Espanya. En paral·lel, agents especialitzats en mitjans de pagament van detectar l’ús il·lícit de numeracions de targetes bancàries per comprar bitllets d’avió per a terceres persones. Van comprovar que al darrere d’aquesta activitat hi havia el mateix grup, que es dedicava a introduir de forma il·legal persones d’origen colombià. Totes les despeses les pagaven amb dades de targetes comprades a la xarxa fosca. Tenien una xarxa d’agències de viatges, hotels i altres establiments que coneixien el frau i els facilitaven càrrecs elevats i no presencials. Aconseguien la informació de les targetes bancàries vulnerades a través de la xarxa fosca, en pàgines especialitzades en la venda d’aquest tipus d’informació. Els propietaris de les targetes i víctimes d’aquest frau viuen en més de 20 països, però els beneficiaris dels pagaments eren gairebé tots colombians. A més d’utilitzar aquestes targetes, també es feien servir de forma fraudulenta documents d’identitat falsos, des de passaports americans a documents mexicans o espanyols. És per això que en aquesta investigació també hi ha col·laborat el Departament de Duanes i Protecció Fronterera i el Servei Secret dels Estats Units.Feien servir tres rutes aèries diferents per arribar a l’Estat, a Madrid o a Barcelona. A vegades passaven primer per París. Els agents estan encara investigant altres itineraris amb origen Colòmbia i destí altres països, com ara els Estats Units. La investigació, per tant, segueix oberta i no es descarten noves detencions.