Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

Setdart recapta uns 70.000 euros dels objectes personals de Vivien Leigh

ACN Barcelona.-Setdart ha recaptat uns 70.000 euros amb la subhasta de 74 lots d’objectes personals de Vivien Leight, famosa per interpretar a Scarlett O’Hara a la pel·lícula ‘Allò que el […]

Agències 28/05/2021

ACN Barcelona.-Setdart ha recaptat uns 70.000 euros amb la subhasta de 74 lots d’objectes personals de Vivien Leight, famosa per interpretar a Scarlett O’Hara a la pel·lícula ‘Allò que el vent s’endugué’. Gran part de les pertinences eren d’Elvira Clara Bonet, una barcelonina del barri d’Horta, que després d’escriure’s amb l’actriu va aconseguir conèixer-la i la va visitar en diverses ocasions. Segons la casa de subhastes barcelonina, la licitació es va fer el 26 de maig i es va allargar més de 6 hores durant les quals milers d’admiradors d’arreu del món es van disputar les seves pertinences. Alguns dels lots es van vendre fins a 14 vegades el seu valor estimat, entre ells, un portacigarrets d’or i plata o un amulet d’una rateta sempre portava a sobre.

Segons Sedart, en aquesta licitació es van adjudicar un 93% de les peces subhastades i es van superar de llarg la recaptació que tenien previst fer. La casa de subhastes barcelonina ha considerat que això els col·loca “al centre de les mirades nacionals i internacionals i confirma el seu lloc com a sala de subhastes en línia líder a l’Estat espanyol”.Entre els objectes subhastats per més valor destaquen dues capses de llumins de la marca Dunhill amb les inicials de Vivien Leigh que es van adjudicar per 609 euros, una caixa porta-segells daurada que es va vendre per 2.679 euros, una agenda personal de l’actriu que es va comprar per 7.916 euros i un portacigarrets d’or i plata Mario Buccellati venut per 6.100 euros. Tots aquests objectes eren d’Elvira Clara Bonet.Bonet era una enamorada ‘Allò que el vent s’endugué’ que va mantenir una relació de correspondència amb l’actriu durant deu anys i va arribar a visitar-la dues vegades. Fruit d’aquella amistat, després de la seva mort la família de l’actriu li va entregar a Bonet una important quantitat d’objectes personals. Bonet va explicar a l’ACN que s’havia vist abocada a subhastar aquestes pertinences de l’actriu per motius personals i que això ella ho havia viscut com “una gran tragèdia”.Elvira Clara Bonet tenia 15 anys quan va veure a Barcelona ‘Allò que el vent s’endugué’ i es va enamorar de la pel·lícula. Bonet va aconseguir conèixer la protagonista del film a partir d’enviar-li cartes. Es van escriure durant més d’una dècada, i en total van intercanviar unes 45 missives entre 1957 i el 1967, any de la mort de Leight. Els familiars de l’actriu, després de la seva mort, van obsequiar-la amb objectes personals de Leight, una bona mostra de l’estima que l’intèrpret va agafar a Bonet.