Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Set persones denuncien que van patir abusos sexuals als Maristes de Lleida

ACN Lleida.-Set homes nascuts entre el 1967 i el 1975 han explicat en una entrevista que publica aquest divendres ‘El Periódico’ que van patir abusos sexuals per part d’un religiós […]

Avatar
Agències 12/04/2019

ACN Lleida.-Set homes nascuts entre el 1967 i el 1975 han explicat en una entrevista que publica aquest divendres ‘El Periódico’ que van patir abusos sexuals per part d’un religiós al Col·legi Montserrat dels Germans Maristes de Lleida. Segons l’exalumne que ha destapat els abusos, Òscar S. C., era el germà Moisès – ja mort – qui entre els anys 70 i 80 feia tocaments als alumnes i aprofitava les revisions mèdiques per ‘’infiltrar-se antre els sanitaris’’ i tocar-los els genitals abans que la infermera comprovés si patien fimosis. Segons l’home que ha destapat els abusos hi podria haver més de cent persones que els van patir. L’escola ha emès un comunicat on diu que es tracta d’uns ‘’fets molt antics difícilment verificables’’ i ha recomanat a les suposades víctimes que es denunciïn els fets per ‘’les vies adequades i no només a través dels mitjans de comunicació’’ per tal de poder ser ateses.

El comunicat del Col·legi Maristes davant la publicació de ‘El Periódico’ assenyala que no tenien cap constància prèvia dels comentaris que ha difós el mitjà. En aquest sentit, remarquen que la seva prioritat és donar tota ‘’l’atenció, l’acompanyament i l’escalf a les víctimes’’ que pugui haver-hi. El centre diu comptar amb mecanismes professionals externs i independents per donar aquesta atenció i per tant, esperen que qualsevol suposat afectat es dirigeixi a l’escola per poder rebre l’atenció adequada.