Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

Set escoles i instituts comencen el projecte d’Escoles Sentinella per monitoritzar la incidència de la covid

ACN Barcelona.-El projecte Escoles Sentinelles ha arrencat a set escoles i instituts amb l’objectiu de monitoritzar la incidència de la covid-19, segons ha avançat TV3 i han confirmat fonts d’Educació […]

Avatar
Agències 09/03/2021

ACN Barcelona.-El projecte Escoles Sentinelles ha arrencat a set escoles i instituts amb l’objectiu de monitoritzar la incidència de la covid-19, segons ha avançat TV3 i han confirmat fonts d’Educació a l’ACN. Aquests centres seran punts per investigar la covid-19 durant dos cursos. En el conjunt del projecte la participació arribarà a 26 centres escolars. Segons explica TV3, dues vegades per curs es recolliran mostres biològiques a alumnat i personal de l’escola a través d’una PCR per frotis nasal i un test d’anticossos. A partir de l’abril, també es faran tests d’antígens i PCR en saliva als estudiants de més de 12 anys i al personal cada 15 dies. En paral·lel s’analitzaran altres aspectes com la ventilació o les conductes en relació a la covid.

El projecte està impulsat pels Departaments d’Educació i Salut i hi participen l’Hospital Germans Trias i Pujol, l’Hospital Vall d’Hebron i l’ISGlobal. Educació ha seleccionat els centres segons els criteris establerts per Salut i el resultat és una mostra representantiva amb centres públics i concertats, de grans ciutats i zones rurals i amb diferents complexitats. En el marc del projecte, ISGlobal instal·larà també sensors a les aules perquè cada 10 minuts els alumnes registrin els nivells de CO2, temperatura i humanitat. D’aquesta manera es pretén estudiar com està funcionant la ventilació i quines són les condicions estructurals i ambientals dels centres. A banda de les aules, també es mesuren les zones comunes i d’esbarjo. Un tercer eix del projecte és l’estudi de brots i per això l’quip sobre malalties infeccioses de pediatria de Vall d’Hebron estudiarà les dades quan es produeixen aquests casos. L’objectiu és esbrinar perquè es donen situacions en que un infant dissemina més fàcilment el virus i es produeixen més contagis amb l’objectiu de poder-ho minimitzar. L’últim eix és el de la recerca participativa ja que es recolliran també les aportacions d’alumnes, famílies i professionals.El projecte d’Escoles Sentinella es va anunciar durant l’inici de curs i encara no s’havia posat en marxa.