Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

Serret trasllada el suport del Govern als cooperants catalans víctimes d’un atac armat a Colòmbia

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret, ha expressat el suport del Govern als integrants de l’organització International Action for Peace (IAP), després que dos cooperants de l’entitat fossin víctimes a inicis d’abril d’un atac per part de civils armats mentre desenvolupaven la seva tasca d’acompanyament a defensors drets humans a Colòmbia. En una reunió telemàtica, la consellera ha posat el Govern a disposició de l’entitat per “ajudar en el que calgui perquè hi hagi una investigació” i oferir “totes les garanties necessàries” perquè pugui continuar treballant sobre el terreny. En aquest sentit, Serret ha dit que cal “donar un missatge de seguretat a les persones i entitats que contribueixen a tirar endavant el procés de pau”.

L’11 d’abril, l’ONG catalana IAP, amb un llarg historial de cooperació i defensa dels drets humans a Colòmbia, acompanyava una organització local al districte de Barrancabermeja del Departament de Santander, a Colòmbia, quan va ser atacada per un grup de civils armats. 

Publicitat

Malgrat anar degudament identificada amb armilles corporatives, la comitiva formada per IAP i la Corporació Regional per a la Defensa dels Drets Humans (CREDHOS) va ser tirotejada. L’incident va passar un context de violència creixent a la ciutat de Barrancabermeja i la regió del Magdalena Medio, on les comunitats, les organitzacions socials i els defensors i defensores de drets humans pateixen sovint amenaces i atacs. 

<strong>Reunió amb el Govern </strong>

En la trobada entre els membres de l’organització i el Govern també hi ha participat la directora general de Cooperació al Desenvolupament, Yoya Alcoceba. 

La consellera Serret ha explicat que el Govern traslladarà a les autoritats colombianes la seva “profunda preocupació” pel deteriorament a la zona de Barrancabermeja i per l’atac directe a l’organització.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió