Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023
Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023

Serret reivindica la creació d’un cos d’acció exterior per “actuar sense renunciar a cap espai ni a cap oportunitat”

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret, ha defensat aquest divendres l’aposta del Govern per crear un cos especialitzat en acció exterior i Unió Europea, una iniciativa que actualment està en fase de preparació. En una intervenció en una jornada anomenada ‘Present i futur de l’acció exterior subestatal’, organitzada per l’Institut d’Estudis de l’Autogovern i el Diplocat, Serret ha reivindicat que cal “desplegar al màxim” totes les competències en matèria exterior per “actuar sense renunciar a cap espai ni a cap oportunitat”. Segons la consellera, el cos d’acció exterior i Unió Europea permetrà “donar totes les eines” a les institucions catalanes en l’àmbit internacional.

“L’acció exterior i les relacions internacionals no són una exclusivitat dels estats, ni aquí ni enlloc”, ha dit Serret. A més, ha defensat que el cos d’acció exterior permetrà coordinar l’acció internacional a tots els departaments i millorar la interlocució amb els actors. “No és un experiment. Hi ha altres cossos especialitzats dins de la Generalitat i també a altres comunitats autònomes”, ha assenyalat.

Publicitat

En la seva intervenció, Serret també ha reivindicat que el Govern “continua defensant un projecte polític d’una república catalana i la independència” amb “conviccions democràtiques” i “posant per davant el diàleg i la negociació”. En aquest sentit, ha apuntat que el Govern té “aspiracions a tenir més competències” en matèria exterior i que actualment hi ha “limitacions” en aquest àmbit pel “marc que marca l’Estat”. “Davant la realitat en què ens trobem ens podem acomplexar i quedar-nos amb grans proclames o mirar de desplegar al màxim les nostres competències”, ha afirmat.

“Tenim el ferm convenciment que la governança multinivell és essencial i important i la defensarem sempre, fins i tot si algun dia aconseguim ser un estat”, ha remarcat Serret, tot reivindicant que cal “tenir en compte” l’acció exterior d’ens subestatals.

 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió