Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

Serret reforça a Marsella la voluntat del Govern de cooperar en la creació del corredor submarí d’hidrogen verd H2Med

ACN Barcelona – Meritxell Serret ha reforçat aquest dilluns a Marsella la voluntat del Govern de Catalunya de cooperar en la creació del corredor submarí d’hidrogen verd H2Med, fins ara […]

Agències 05/12/2022

ACN Barcelona – Meritxell Serret ha reforçat aquest dilluns a Marsella la voluntat del Govern de Catalunya de cooperar en la creació del corredor submarí d’hidrogen verd H2Med, fins ara conegut com a BarMar, que ha d’unir Barcelona amb la localitat francesa. La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea ha mantingut trobades amb diferents actors implicats en el desenvolupament de la infraestructura, com ara Capenergies, GRTgaz o Géométhane, en el marc del fòrum climàtic ‘Méditerranée du Futur’. Serret també s’ha trobat amb representants del govern de la Regió Sud Provença-Alps-Costa Blava, organitzadora de la cimera.

El Departament d’Acció Exterior subratlla que les trobades tenen lloc en una setmana “important” per a la definició del projecte. Dijous i divendres se celebra a Alacant una cimera entre Espanya, Portugal i França que servirà per concretar-lo.

Serret ha destacat queles reunions amb les empreses del sector energètic mantingudes aquest matí han servit per “reforçar la voluntat de cooperar” de l’executiu amb l’objectiu de “fer possible la creació d’aquest ecosistema, de tota l’economia al voltant de l’hidrogen verd i la necessària transició energètica”.

A primera hora del matí la consellera s’ha reunit amb Anne-Marie Pérez, directora de Capenergies. Aquest clúster de competitivitat de la transició energètica coordina el CLUB H2 Région Sud, un ecosistema de 115 actors de l’hidrogen a la Regió Sud Provença-Alps-Costa Blava.

En el marc de la reunió Serret ha conegut els reptes energètics de la regió i ha exposat als interlocutors projectes en marxa a Catalunya. A més s’ha expressat la necessitat de teixir aliances en el marc de col·laboració entre ambdues regions.

Posteriorment la consellera s’ha trobat amb la secretària general de GRTgaz, Catherine Brun. GRTgaz és la principal operadora gasística de la regió i treballa per definir els detalls del projecte, el cost i les característiques tècniques.

Brun ha explicat a Serret els detalls del projecte submarí que treballen conjuntament amb Enagas i altres empreses franceses, i que presentaran divendres a Alacant.

De la seva banda, Serret ha explicat l’aposta del Govern per la Vall de l’Hidrogen de Catalunya, entre altres projectes en marxa, i la voluntat que l’H2Med vagi més enllà del corredor submarí i permeti impulsar tot un ecosistema de l’hidrogen que acceleri la transició energètica i la reindustrialització.

En una tercera reunió, els responsables de Géométhane han exposat els projectes que tenen a la regió per a l’emmagatzematge de gas i el futur de l’hidrogen, així com el paper que tindrien en el projecte H2Med.

A la tarda, la consellera tenia reunions previstes amb Olivier Machet, vicepresident d’Engie Hydrogen i coordinador del projecte Hy Green Provence, amb Jean-Michel Diaz, director regional Sud-Provença-Alps-Costa Blava de Total Energies, amb Rafia El Mansouri, vicepresidenta de la regió Tànger-Tetuan-Al Hoceima, amb Renaud Muselier, president de la Regió Sud Provença-Alps-Costa Blava, amb Chantal Eymeoud, vicepresidenta d’Afers europeus de la Regió Sud, amb Ludovic Parisot, director regional d’Engie, i amb Jean-Michel Díaz, director regional de Total Energies.