Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

Serret referma a l’ambaixador d’Ucraïna davant la UE el compromís català amb l’ajuda al país en una reunió a Brussel·les

|

- Publicitat -

ACN Brussel·les – La consellera d’Acció Exterior i UE, Meritxell Serret, ha refermat aquest dimecres el compromís del Govern en l’ajuda a Ucraïna després de reunir-se a Brussel·les amb l’ambaixador i cap de la missió d’Ucraïna davant la UE, Vsevolod Chentsov. En una atenció a mitjans en el marc de la presentació de l’exposició ‘La vida venç la mort. Ucraïna, avui’ a la delegació del Govern davant la UE, en la qual ha estat acompanyada per Chentsov, Serret ha subratllat que Kíiv té “tot el suport del Govern en la condemna” a la invasió russa i que l’executiu català ha estat al costat del país “dins de les seves competències”. En aquest sentit, la consellera ha apostat per “explorar” com contribuir en el suport a Kíiv “en el marc de la UE”.

Serret ha defensat continuar donant suport a les organitzacions que treballen sobre el terreny a Ucraïna i la coordinació amb el consolat ucraïnès a Barcelona, amb el qual ha subratllat que han tingut “bona col·laboració des del primer moment”.

Publicitat

En l’exposició, la consellera d’Acció Exterior i UE ha defensat que es vol posar en valor “el dolor, però també la resiliència, la capacitat de superació i l’anhel de pau de la societat ucraïnesa”.

A banda de la presentació de l’exposició, Serret és a Brussel·les per participar en un debat aquest dijous al Comitè de les Regions sobre l’escassetat d’aigua i la sequera. Sobre aquesta qüestió, Serret ha insistit que cal una estratègia europea a llarg termini per fer front a reptes com la sequera, amb “inversions que tinguin un impacte real a nivell europeu”. A nivell regional, ha subratllat la importància de l’aliança euromediterrània per fer front a aquests problemes.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió