Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

Serret reclama “un gran consens polític” al Parlament per aprovar el pla director de cooperació “feminista”

|

- Publicitat -

ACN M’saken / Sousse – La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, ha reclamat “un gran consens polític” al Parlament per aprovar el nou pla director de cooperació que ha de consolidar la seva “mirada feminista”. En declaracions a l’ACN des de M’saken, a Tunísia, Serret ha avisat que aquest pla estratègic ja compta amb el suport del sector de la cooperació a Catalunya. “Respon al consens social”, ha remarcat, tot destacant un projecte de suport a les dones que ha visitat aquest dimecres a Tunísia, on dels països prioritaris de la política de cooperació catalana. D’altra banda, Serret ha avançat que convocarà un acte al juliol amb els agents de cooperació per reflectir aquest “consens” i donar un “altaveu” al sector.

El Parlament ha d’aprovar a finals de juny en comissió el nou pla director de cooperació del Govern.

Publicitat

Tunísia és un país prioritari per a Catalunya en cooperació i, segons dades del Govern, l’ACCD hi ha destinat uns 3,7 milions d’euros en Ajut Oficial al Desenvolupament (AOD) des del 2019. Des d’Exteriors, remarquen que els drets de les dones, “l’economia social” i el reforç dels ens locals són “centrals” en l’agenda catalana de cooperació a la regió. També “la prevenció de conflictes o l’acompanyament en processos de descentralització d’administracions”.

<strong>Visita a projectes de cooperació</strong>

La consellera ha visitat aquest dimecres al matí un espai de co-working (M’Corner) creat pel projecte EmploiMed, finançat pel Govern i implementat per l’ONG Medcities en coordinació amb les autoritats locals. Serret s’ha reunit amb Makrem Chouikh de l’Ajuntament de M’saken i diversos membres d’aquest ens local. L’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) ha destinat més de 100.000 euros al conjunt de la iniciativa, que dona suport als ajuntaments de Tunísia i el Marroc per oferir un suport a “l’ocupabilitat i emprenedoria” dels joves, ja sigui en forma de co-working o formacions.

Acompanyada de la directora general de Cooperació al Desenvolupament, Yoya Alcoceba, i del delegat del Govern al Nord d’Àfrica, Ahmed Benallal, la consellera s’ha desplaçat també a Sousse per conèixer un projecte d’ajuda a les dones gestionat pel Governorat de Sousse amb la Unió Nacional de la Dona Tunisiana i que també ha rebut finançament de l’ACCD. Així, ha mantingut una reunió amb el governador d’aquesta localitat, Nabil Ferjani, i la directora de Cooperació Internacional Ikbel Kerkeni.

El departament dirigit per Serret reivindica que la partida de cooperació ha augmentat un 30% en els pressupostos del 2023 respecte als comptes de l’any anterior. S’ha passat de 35 milions d’euros a 45 milions i és la partida que més s’ha engreixat del departament.

<strong>Reunió amb la Delegació de la UE</strong>

A la tarda, Serret té prevista una trobada a la Delegació de la Unió Europea a Tunísia amb el ministre conseller Francisco Acosta Soto (adjunt a l’ambaixador) i el responsable de cooperació Tom Ashwanden.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió