Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023
Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023

Serret presenta l’aposta del Govern per l’hidrogen verd al cos consular

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Meritxell Serret ha presentat aquest divendres l’aposta del Govern per l’hidrogen verd al cos consular acreditat a Barcelona. La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea ha exercit d’amfitriona en una visita a la planta de regasificació d’Enagas i el seu moll d’amarratge al Port de Barcelona que ha comptat amb l’assistència d’una vintena de diplomàtics. Serret ha explicat als cònsols que l’Executiu ha aprovat aquesta setmana la creació d’un grup de coordinació interdepartamental en l’àmbit de la descarbonització de la indústria i la mobilitat i l’impuls de l’hidrogen verd. El Departament de Serret s’encarregarà d’identificar actors internacionals per teixir aliances en l’àmbit energètic.

El desembre passat Serret va viatjar a Marsella per participar al fòrum ‘Méditerranée du Futur’, organitzat per la Regió Sud Provença-Alps-Costa Blava. En aquesta jornada, la consellera va mantenir reunions amb empreses del sector energètic, com GRTgaz o Total Energies, i amb el president de la Regió Sud Provença-Alps-Costa Blava, Renaud Muselier. L’objectiu és treballar de manera coordinada l’impuls de la transformació energètica amb projectes com l’H2Med.

Publicitat

Una altra mostra de les accions que impulsa el Departament en aquest àmbit és la difusió de les oportunitats de finançament europeu en l’hidrogen verd. Un exemple és el butlletí monogràfic que recopila les convocatòries i subvencions que ofereixen les institucions europees per la transició energètica.

Serret també ha explicat al cos diplomàtic acreditat a Barcelona que la Vall de l’Hidrogen de Catalunya, que ja van visitar fa unes setmanes, és “l’instrument principal” del Govern per promoure l’economia i l’ús de l’hidrogen renovable a Catalunya.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és promoure el coneixement, la producció i la implementació d’aquesta alternativa energètica per fer front als reptes del canvi climàtic, però també per incentivar la prosperitat econòmica i social de Catalunya.

Aquesta iniciativa està formada per 180 empreses, 42 organismes públics, 21 associacions i clústers, 4 cambres de comerç i 12 centres de coneixement i recerca.

Finalment, la consellera ha explicat que per impulsar la transició energètica el Govern també ha acordat la creació del Centre Català per a la Descarbonització de la Indústria. Aquest centre esdevindrà un espai de recerca i transferència de coneixement que aglutinarà i impulsarà activitats d’R+D+I per al desenvolupament de les tecnologies necessàries per a la descarbonització de la indústria.

La visita a Enagás s’emmarca dins el programa d’activitats que el Govern organitza per apropar els principals actius de Catalunya al personal diplomàtic acreditat a Barcelona.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió