Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023
Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023

Serret inaugura la Delegació al Nord d’Àfrica i anuncia l’ampliació del seu mandat territorial a Egipte i Líbia

|

- Publicitat -

ACN Tunis – La consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret, ha inaugurat oficialment la Delegació del Govern al Nord d’Àfrica, creada el 2019 i amb seu a Tunísia. Serret ha aprofitat l’acte d’aquest dijous per anunciar l’ampliació del mandat territorial de l’oficina a Egipte i Líbia. Tots dos països són importants per al Govern de cara a “obrir vies de col·laboració i contacte” a la riba sud del Mediterrani. “Amb aquest pas endavant reforcem els nostres dos grans àmbits d’actuació natural: l’europeu i el Mediterrani”, ha explicat en declaracions a l’ACN després de la inauguració. La consellera ha assegurat que aquesta delegació serà “un actor clau i estratègic” per a les relacions entre Catalunya i els països del nord de l’Àfrica.

Serret també ha fet un balanç dels dos dies i mig de viatge oficial a Tunísia, tot destacant l’oportunitat que ha tingut per “anar al terreny, descobrir els projectes i parlar amb els socis” del Govern que actuen en aquest país. Així, marxa aquest dijous amb la conclusió que el departament ha de buscar més possibilitats per fer projectes de cooperació “amb una visió local” i amb un “impacte real i directe” en el benestar de la societat civil. Igualment, ha remarcat que tots aquests vincles també reforcen la capacitat de l’executiu d’abordar reptes comuns com el canvi climàtic estan en contacte amb territoris que comparteixen problemes com el de la sequera.

Publicitat

<strong>Ampliació del mandat</strong>

Actualment, la Delegació del Govern al Nord d’Àfrica s’ocupa de les relacions amb Tunísia, Algèria i el Marroc. Ara bé, el Govern preveu ampliar el seu mandat territorial per incloure-hi Egipte i Líbia. Des del departament d’Acció exterior asseguren que tots dos països tenen “interès” per a Catalunya en sectors com l’energètic, la digitalització, les telecomunicacions, la construcció i infraestructures, així com també en gestió de l’aigua, reciclatge i residus. A més, destaquen que l’executiu ha finançat projectes a Líbia sobre la violència basada en gènere o el salvament marítim.

La Delegació del Govern al Nord d’Àfrica va ser creada el 2019 amb l’objectiu de potenciar la presència institucional de Catalunya al nord d’Àfrica i facilitar les relacions amb la regió. Amb seu a Tunis, el seu delegat és Ahmed Benallal Benallal des del mateix any.

El Govern de la Generalitat té 20 delegacions a l’exterior, de les quals 13 estan plenament operatives i 7 ho estan parcialment. La gran majoria de les representacions catalanes a l’exterior es troben a Europa, però en els darrers anys s’han obert tres al continent africà: una a Tunísia i dues parcialment operatives al Senegal i Sud-àfrica.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió