Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

Serret es reuneix a París amb el ministeri de Cultura francès per reivindicar l’ús del català en projectes conjunts

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret, ha visitat aquest divendres el ministeri de Cultura francès a París per reunir-se amb el delegat general per a la llengua francesa i les llengües de França, Paul de Sinety, una trobada on ha reivindicat l’ús del català en diferents àmbits i en línies de treball conjuntes. En una atenció als mitjans, Serret ha subratllat la necessitat “d’elevar la presència i la consideració del català” i de “poder trobar maneres de fer projectes conjunts per fer valdre les dues llengües”. Per altra banda, la consellera ha traslladat la preocupació del Govern per la situació del català a la Catalunya Nord, després que la justícia francesa prohibís l’ús de la llengua als plens dels ajuntaments de la regió.

En aquest sentit, la dirigent republicana ha volgut mostrar la seva predisposició per treballar amb el govern francès i “defensar el català i la riquesa cultural i lingüística a banda i banda dels Pirineus”. “Hem de continuar fent feina per reforçar l’ús del català, sobretot entre els joves, i posicionar la llengua en àmbits estratègics per difondre-la i prestigiar-la al màxim”, ha afegit.

Publicitat

A més, el Departament d’Acció Exterior ha instat l’Elisi a actuar per protegir una llengua que és “pròpia del seu territori” i que “està minoritzada”. Arran de la decisió judicial, tant Serret com la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, han enviat una carta a les autoritats franceses per denunciar la situació del català a França.

Més enllà de la qüestió del català, Serret i Sinety han parlat de la cooperació transfronterera en el marc de l’Euroregió Pirineus Mediterrània -actualment presidida per Catalunya- i de la presència de la llengua francesa en diversos centres educatius del país.

A banda de la reunió al ministeri de Cultura, la titular d’Exteriors també ha visitat la seu de la UNESCO a París i té previst participar en una taula rodona sobre la sequera, l’impuls de la macroregió mediterrània i la commemoració de l’aniversari número 175 del Liceu a l’Òpera de París.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió