Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

Serret demana al PSC i JxCat que les delegacions exteriors no siguin “moneda de canvi” en les negociacions

ACN Barcelona – La consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret, ha demanat al PSC i a JxCat que no utilitzin les delegacions exteriors com a “moneda de canvi” en les negociacions […]

Agències 26/01/2023

ACN Barcelona – La consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret, ha demanat al PSC i a JxCat que no utilitzin les delegacions exteriors com a “moneda de canvi” en les negociacions de pressupostos i que deixin d’utilitzar-les “com una joguina que treuen en funció dels interessos electorals”. Els socialistes demanen que no se n’obrin de noves, més enllà de les que ja estan decretades, i JxCat va manifestar dimecres que estaven “preocupats” per la gestió. En una interpel·lació parlamentària dels socialistes, Serret ha replicat que es posaran en funcionament les delegacions ja aprovades i que més endavant es discutirà i consensuarà si se n’obren més.

“Vull fer una petició als dos grups perquè deixin d’utilitzar les delegacions, de jugar amb elles en funció dels interessos electorals i que no sigui una moneda de canvi per a determinades negociacions”, ha reclamat. I ha lloat el paper que juguen aquestes oficines, “que formen part d’un gran acord de país i cal reforçar la seva presència”. Hi ha 20 delegacions aprovades, 13 d’operatives i 7 que encara no ho estan. La voluntat del Departament és engegar-les en els pròxims mesos.

El diputat del PSC-Units David Pérez ha demanat a la consellera que l’acció exterior es basi en el principi del “consens” polític i li ha reclamat que digui si el Govern vol obrir més delegacions a banda de les que ja estan aprovades. “Estem en un moment delicat pels pressupostos, que tots els grups parlamentaris hem de saber què volen fer amb els diners i tenim dret a saber-ho”, ha expressat el diputat. El grup de Salvador Illa creu que les oficines a l’exterior “juguen un paper fonamental” però que crear-ne de noves “no ha de ser una prioritat pressupostària”.

El socialista també ha retret al Govern que no dona “una resposta clara i contundent” sobre “què pensa fer” sobre el Consell per la República. Serret ha replicat que no diu res sobre aquesta organització perquè res té a veure amb el pla de l’executiu.