Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023
Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023

Serret comparteix amb el govern francès l’estratègia per impulsar la macroregió mediterrània

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serre, ha compartit amb el govern francès l’estratègia per impulsar la macroregió mediterrània, en el marc del viatge institucional que fa a París. Serret s’ha reunit al Ministeri d’Europa i Afers estrangers amb l’ambaixador del Govern francès per a la Mediterrània, Karim Amellal, a qui ha explicat l’estratègia conjunta del Govern català amb altres governs de les tres ribes de la Mediterrània per impulsar una estratègia macroregional en aquesta regió. “Celebrem haver pogut compartir l’estratègia directament amb el govern francès, i celebrem haver comprovat la seva predisposició perquè la macroregió sigui una realitat”, ha dit Serret.

Entre altres governs que donen suport al projecte macroregional, hi ha els de les dues regions franceses de Provença-Alps-Costa Blava i d’Occitània. Justament aquesta setmana, el president Pere Aragonès ha visitat Marsella per, entre d’altres, continuar treballant per fer possible la macroregió mediterrània. “Ja teníem molta sintonia amb els governs de Provença-Alps-Costa Blava i d’Occitània i ara ens alegrem de constatar que el Govern francès també comparteix la voluntat de reforçar la cooperació mediterrània, dins el marc de la governança multinivell i sumant tots els actors que han de poder contribuir-hi”.

Publicitat

Catalunya ha liderat des d’un inici l’impuls de la macroregió mediterrània, perquè està compromesa amb aquest projecte que ha de permetre un reforçament de la cooperació euromediterrània que proporcioni una resposta als reptes globals. La conca mediterrània es veu especialment afectada per les conseqüències del canvi climàtic, i és una de les regions del món més exposada als riscos i perills de la crisi mediambiental.

<strong>Taula rodona sobre la gestió de l’aigua</strong>

Precisament la lluita contra la crisi climàtica, i en particular una conseqüència derivada com la sequera que pateix la Mediterrània, és una de les prioritats de la macroregió. “Coincidim amb el Govern francès en la idoneïtat de l’instrument de la macroregió per fer front als reptes derivats de l’emergència climàtica com la sequera”, ha dit Serret. En aquest context, el Govern ha organitzat a París, a la Delegació de la Generalitat a França, una taula rodona sobre gestió de l’aigua i sostenibilitat en un context de sequera i crisi climàtica.

“A partir de la trobada d’avui podem fer passos endavant per forjar aliances i promoure iniciatives i projectes conjunts, i poder elevar a escala europea la perspectiva mediterrània en les polítiques comunitàries, sobretot en com afrontem la crisi climàtica”, ha dit Serret. “Perquè la Mediterrània és el nostre espai natural, és una de les regions del món on tindrà més impacte el canvi climàtic, que té una afectació molt evident en un recurs bàsic per a la vida i per a tot el desenvolupament social i econòmic, com és l’aigua”, ha explicat la consellera.

<strong>Trobada amb la comunitat catalana</strong>

A la tarda, la consellera Serret s’ha reunit amb els directors de les oficines de la Generalitat a París: l’Institut Ramon Llull, l’Institut Català de les Empreses Culturals, ACCIÓ i l’Agència Catalana de Turisme. I ha presidit una recepció a la comunitat catalana per presentar la nova delegada del Govern a França, Eva Doya Le Besnerais.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió