Dijous, 30 de març de 2023 - Edició 1708
La República

Serret afirma que els nous pressupostos permeten donar “un nou impuls” a l’acció exterior catalana

ACN Barcelona – Meritxell Serret ha afirmat aquest dimecres que els nous pressupostos de la Generalitat permetran donar “un nou impuls” a l’acció exterior catalana. Un cop l’executiu s’ha assegurat […]

Agències 01/02/2023

ACN Barcelona – Meritxell Serret ha afirmat aquest dimecres que els nous pressupostos de la Generalitat permetran donar “un nou impuls” a l’acció exterior catalana. Un cop l’executiu s’ha assegurat els vots necessaris per tirar endavant els comptes públics al Parlament -gràcies a l’acord d’avui amb el PSC-, la consellera d’Acció Exterior i Unió Europea ha afirmat des de Dinamarca, on es troba de viatge oficial, que els nous pressupostos li donen “la capacitat de treballar més i millor a escala internacional per la societat catalana i per la societat europea”. El viatge a Dinamarca té l’objectiu de reforçar la relació entre els dos països i la presència de Catalunya als països nòrdics.

“Hem constatat que tenim interessos comuns per fer front a l’emergència climàtica, per avançar en polítiques de cooperació al desenvolupament i per construir unes societats més cohesionades, amb més justícia social i més compromeses amb els drets humans”, ha subratllat la consellera.

Serret ha afirmat també que els països nòrdics són “font d’inspiració arreu” pel model de benestar i “per l’aposta per la justícia social i la igualtat”. Aquest és el segon viatge en un mes de la consellera d’Acció Exterior a la regió. A principis de gener ja va visitar Finlàndia, on es va reunir amb la ministra Serveis Socials i Salut, Hanna Sarkkinen, i va presentar el pla pilot català de renda bàsica universal.

En aquesta ocasió, Serret ha presentat aquest matí el projecte català davant de diputats al Parlament danès, juntament amb el cap de l’Oficina del Pla Pilot per Implementar la Renda Bàsica Universal, Sergi Raventós.

L’agenda d’aquest dimecres a Copenhaguen també ha servit, segons una nota feta pública pel Departament, per “teixir aliances i compartir bones pràctiques” en diversos àmbits “prioritaris”, com ara la cooperació al desenvolupament. Serret s’ha reunit amb el director de CISU, una associació de gairebé 300 organitzacions civils dedicades al desenvolupament, i amb Louise Holck, directora de l’Institut Danès de Drets Humans, entitat amb la qual el Govern ha col·laborat.