Dijous, 30 de març de 2023 - Edició 1708
La República

Serrat viatja a Dinamarca per “teixir aliances” en àmbits com l’emergència climàtica o la transició energètica

ACN Barcelona – Meritxell Serrat viatja aquesta setmana a Dinamarca per enfortir relacions institucionals i “teixir aliances” en àmbits com l’emergència climàtica, la transició energètica o la cooperació al desenvolupament. […]

Agències 31/01/2023

ACN Barcelona – Meritxell Serrat viatja aquesta setmana a Dinamarca per enfortir relacions institucionals i “teixir aliances” en àmbits com l’emergència climàtica, la transició energètica o la cooperació al desenvolupament. La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea té a l’agenda una visita al Parlament danès i reunions bilaterals amb diverses institucions, com ara el Consell Nòrdic de Ministres. Es tracta d’un òrgan de col·laboració entre Dinamarca, Finlàndia, Islàndia, Noruega i Suècia. Es tracta del segon viatge que Serret fa als països del nord d’Europa després de visitar Finlàndia a principis de gener. Allà es va reunir amb la ministra Serveis Socials i Salut, Hanna Sarkkinen, i va presentar el pla pilot català de renda bàsica universal.

En aquesta ocasió, Serret també preveu presentar el projecte al Parlament danès, juntament amb el cap de l’Oficina del Pla pilot per Implementar la Renda Bàsica Universal, Sergi Raventós.

Serret també té reunions previstes amb el delegat del Govern de Groenlàndia i amb el director de Gran Copenhaguen, organisme binacional encarregat de fer de Copenhaguen i el sud de Suècia un centre mundial d’innovació, creixement i sostenibilitat.

La consellera s’interessarà, a més, per l’estratègia danesa en l’àmbit de la lluita contra l’emergència climàtica i la transició energètica, i traslladarà l’aposta catalana per l’hidrogen verd.