Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Sepla espera que la compra d’Air Europa per part d’IAG reforci el ‘hub’ de l’aeroport de Madrid

ACN Barcelona – Les seccions del sindicat de pilots Sepla a Air Europa i Iberia esperen que la compra de la companyia balear per part del grup IAG reforci el […]

Agències 24/02/2023

ACN Barcelona – Les seccions del sindicat de pilots Sepla a Air Europa i Iberia esperen que la compra de la companyia balear per part del grup IAG reforci el ‘hub’ de l’aeroport de Madrid-Barajas i garanteixi les condicions i drets laborals de la plantilla. “Les seccions de Sepla a Iberia i Air Europa recorden que la solidaritat i professionalitat dels pilots durant la pandèmia ha permès que aquesta operació sigui una realitat”, ha afegit el sindicat en un comunicat aquest divendres. Tal com es va conèixer aquest dijous, IAG pagarà 400 milions d’euros per comprar el 80% d’Air Europa per completar l’absorció d’aquesta aerolínia.

L’operació, subjecta a les normes de la competència, suposarà per a la matriu d’Iberia un desemborsament de 500 milions, sumant els 100 que ja havia pagat pel 20% de la companyia. Des de Sepla esperen que la compra reforci Barajas a escala europea i contribueixi a l’enfortiment de les condicions laborals i professionals dels pilots de les dues companyies.

Tanmateix, avisen que l’operació ha sigut viable per la “professionalitat, solidaritat i compromís” mostrats pel col·lectiu de pilots de les dues empreses durant la pandèmia. D’altra banda, indiquen que es tracta d’un “acord històric” que transformarà la terminal de Madrid en una els més importants d’Europa.

“El sindicat mostra la seva predisposició a continuar treballant conjuntament amb les dues companyies durant el procés d’adquisició amb l’objectiu que s’escolti la veu dels pilots, garantint així les condicions laborals i els drets dels treballadors, durant i després del procés”, conclouen.