Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Seleccionen dues startup de Barcelona per a un projecte europeu per descarbonitzar l’economia abans del 2030

ACN Barcelona.-L’acceleradora d’startups Parsec ha seleccionat dues empreses de Barcelona, Spacesur i Earthlab AI Systems, juntament amb una desena de companyies més de l’Estat per participar en un projecte per […]

Avatar
Agències 15/04/2020

ACN Barcelona.-L’acceleradora d’startups Parsec ha seleccionat dues empreses de Barcelona, Spacesur i Earthlab AI Systems, juntament amb una desena de companyies més de l’Estat per participar en un projecte per descarbonitzar l’economia abans del 2030. Aquest és l’objectiu de l’acceleradora, que utilitza dades basades en l’Observació de la Terra per satèl·lit, ‘big data’ i la seva aplicació per aconseguir mitigar els gasos de l’efecte hivernacle a la Unió Europea. Parsec és l’única acceleradora d’aquestes característiques al continent que aplica aquest mètode per innovar en sectors com l’energètic i l’alimentari, considerades dues de les indústries essencials durant la pandèmia de la Covid-19, a més de la mediambiental.

Spacesur, amb la seu a Barcelona i disposa d’una delegació a Buenos Aires, és una empresa especialitzada en enginyeria i solucions software per al cicle aeroespacial complet, com el desenvolupament de satèl·lits i la implementació de solucions geoespacials d’alt valor agregat per a les indústries. Per la seva banda, Earth Lab AI Systems també posa dades geoespacials a la disposició d’empreses. Les altres empreses seleccionades d’arreu de l’Estat són Aquacorp, Cartometrics, Detektia, Fora forest technologies, FuVeX Civil, Green Urban Data, HOP Ubiquitous, Stratolloon, Orbital EOS i Point.Segons l’acceleradora Avaesen, que lidera el projecte a Espanya, en el procés s’hi van presentar 349 pimes i startups i la selecció va deixar els millors 100 d’Europa, dels quals 13 són de l’Estat, que va ser el país amb més candidatures i el segon amb més candidats seleccionats. A partir d’ara, s’obre una segona fase, en què s’hi poden sumar noves pimes en consorci amb la ja seleccionades, fins a un màxim de 15.