Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

Seguiment majoritari de la vaga feminista a la Universitat Autònoma de Barcelona

ACN Cerdanyola del Vallès – Els estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona estan fent un seguiment majoritari de la vaga feminista convocada amb motiu del Dia Internacional de les […]

Agències 08/03/2023

ACN Cerdanyola del Vallès – Els estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona estan fent un seguiment majoritari de la vaga feminista convocada amb motiu del Dia Internacional de les Dones, segons han explicat fonts del centre. Des de primera hora, els piquets han barrat el pas als accessos al campus i en general hi ha hagut poca presència d’alumnes. De fet, en un comunicat, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans ha explicat que amb motiu del 8-M s’ha organitzat per “alterar la normalitat del campus” i que per aquest motiu s’han barrat els els accessos a la UAB. Per la seva banda, els trens de FGC de la línia Barcelona-Vallès s’aturen amb normalitat a l’estació del campus, segons han confirmat a l’ACN fonts de la companyia.

“El sistema capitalista patriarcal es troba en crisis, i sent-ne conscient, aprofita el context per retallar-nos drets”, afirma el SEPC, que veu en l’educació “una d’aquestes eines per reproduir la dominació de classe, l’opressió de gènere i la divisió sexual del treball”.

“Dia rere dia veiem com s’intensifiquen les violències masclistes dins les aules, i això sumat a la falta de perspectiva feminista als plans docents, la manca de protocols efectius i l’auge de l’extrema dreta, acaba formalitzant un espai molt hostil per a les estudiants”, continua el col·lectiu en el comunicat.

D’altra banda, el SEPC aposta per la “coeducació”, ja que es tracta de l’únic model per aconseguir una “educació veritablement feminista”. Segons explica, la coeducació té com a objectiu dotar els estudiants “d’esperit crític, d’apoderament i organització col·lectives, de resposta a les necessitats locals de cada context” i de “transformar radicalment la societat”.