Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

Seat tancarà la planta de Martorell tres dies per falta de semiconductors

ACN Barcelona.-Seat tancarà la planta de Martorell tres dies pels problemes derivats del subministrament mundial de semiconductors, segons han informat fonts de la companyia. Els torns de producció de la […]

Agències 22/06/2021

ACN Barcelona.-Seat tancarà la planta de Martorell tres dies pels problemes derivats del subministrament mundial de semiconductors, segons han informat fonts de la companyia. Els torns de producció de la línia 3, que fabrica l’Audi A1, s’han desconvocat fins al 2 de juliol. Els sindicats han celebrat que la flexibilitat interna pactada hagi evitat l’aplicació d’un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO). Tenint en compte que la planta no tenia previst obrir el 23 i 24 de juny, coincidint amb Sant Joan, la fàbrica no tornarà a treballar fins dimecres de la setmana vinent,. Seat ja s’ha vist obligada a tancar la línia 3 des de dijous de la setmana passada per falta de xips.

L’automobilística ara mateix fa front a una alta demanda per part dels concessionaris i clients dels models Seat i Cupra, que ja es troba en nivells pre-covid. En el cas de Cupra, s’han venut més cotxes en els primers cinc mesos de 2021 que en el conjunt de l’any anterior.”La voluntat és produir com més aviat i més volum millor”, ha indicat un portaveu de la companyia a l’ACN, que ha destacat que aquests són els primers que la fàbrica ha de tancar en un entorn complicat per l’automoció i amb fàbriques que arrosseguen desenes de dies sense produir. En aquest sentit, la companyia confirma que està fent “tot el possible” per restablir la producció habitual el més aviat possible però afegeix que “no es poden descartar ajustos addicionals”.