Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Seat engega el retorn “esglaonat” de la plantilla al centre de treball

ACN Martorell.-Seat engega dimarts el retorn “esglaonat” de treballadors d’àrees directives no lligats a la producció al seu centre de treball. Aquesta setmana es reincorporarà presencialment un 25% d’aquesta part […]

Avatar
Agències 13/04/2020

ACN Martorell.-Seat engega dimarts el retorn “esglaonat” de treballadors d’àrees directives no lligats a la producció al seu centre de treball. Aquesta setmana es reincorporarà presencialment un 25% d’aquesta part de la plantilla, un cop s’ha aixecat el confinament total que permet a treballadors no essencials desplaçar-se fins al lloc de treball. Després ho farà la resta. UGT i CCOO, en desacord amb la mesura, ho ha denunciat davant la Inspecció de Treball i demanen Seat que negociï un pla de contingència que garanteixi la salut dels treballadors. Els sindicats, a més, lamenten que les primeres persones que es vol fer tornar al lloc de treball són, precisament, les que poden i estan fent teletreball: “Ens sembla una irresponsabilitat”.

En una carta interna enviada a la plantilla, i a la que ha tingut accés l’ACN, Seat explica que s’està començant a “doblegar” la covid-19 i que bona dels treballadors “ja està en condicions” de tornar al seu lloc de treball. En aquest retorn a la feina, Seat també preveu recuperar els treballadors afectats per l’ERTO.Seat assegura que en tots els casos la reincorporació es farà “assegurant la protecció” de tots els treballadors, una afirmació que UGT i CCO posen en dubte. Els sindicats expliquen que dimecres està prevista una reunió sobre el pla de contingència de l’empresa i que, per tant, per dimarts no es pot garantir “que s’apliquin i es respectin” les mesures de seguretat.