Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Seat cedirà part de les seves instal·lacions de Martorell i personal sanitari per ajudar a la campanya de vacunació

ACN Martorell.-El Govern de la Generalitat i Seat han signat un acord per col·laborar en la campanya de vacunació a la població general que es preveu engegar els propers mesos […]

Avatar
Agències 26/02/2021

ACN Martorell.-El Govern de la Generalitat i Seat han signat un acord per col·laborar en la campanya de vacunació a la població general que es preveu engegar els propers mesos a Catalunya. En una roda de premsa conjunta, el president de la companyia, Wayne Griffiths, ha anunciat que cediran un dels seus centres de Martorell per convertir-lo en un punt de vacunació i també posaran a disposició de Salut el seu personal sanitari perquè pugui subministrar els vaccins. A més, l’acord també contempla que Seat cedeixi ‘motorhomes’ com a punts de vacunació mòbil que permetran portar la campanya a indrets de difícil accés. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha reclamat a l’Estat que els doni més vacunes perquè pugui començar la campanya “el més aviat possible”.

En roda de premsa des de les instal·lacions de la companyia, Govern i empresa han anunciat la col·laboració en el marc de la campanya de vacunació. Griffith ha explicat que Seat vol “liderar” la recuperació econòmica i ha confiat que hi puguin jugar “un paper clau”. L’acord contempla convertir un dels centres de la companyia a Martorell en un punt de vacunació per als veïns de municipis propers, així com la participació del personal sanitari de Seat a la campanya de vacunació. Segons ha explicat Griffith, tenen més d’un centenar de treballadors en aquest àmbit, encara que no han detallat quants es destinaran a aquesta feina concreta. A més, també posen al servei del Govern ‘motorhomes’, que han explicat que són vehicles grans que Cupra fa servir a les curses. Aquests equipaments es podran convertir en punts de vacunació mòbil que Salut podrà destinar als llocs de Catalunya que cregui convenient.Aquest és el primer acord que el Govern signa amb una empresa per treballar conjuntament la campanya de vacunació. Vergés ha confiat que es pugui engegar col·laboracions amb altres empreses però ha admès que “no totes tenen la capacitat de disposar de serveis de prevenció” com els de Seat. Amb tot, ha dit que hi ha voluntat de “col·laboració màxima” amb totes els companyies.En ser preguntada per la previsió d’inici d’aquesta campanya, Vergés ha confiat que pugui començar-se a vaccinar la població general “com més aviat millor” però ha recordat que el que cal són més vacunes. En un sentit similar, el vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, ha dit que és “fonamental” tenir el màxim de vacunes possible i ha demanat tant a l’Estat com a la UE que treballin “més intensament” perquè els terminis “no es dilatin, sinó al contrari”.D’altra banda, Patricia Such, directora de Salut, Seguretat i Emergències de Seat, ha apuntat que la indústria de l’automòbil és “molt exigent” amb els terminis temporals pel que, segons assegura, estan “molt acostumats” a “optimitzar” els tempos.”Compromís” amb SeatAragonès ha celebrat que una firma com Seat posi al servei de la ciutadania tots el seus actius i els ha agraït el “compromís” amb Catalunya. Al seu torn, ha assegurat que el Govern també està compromès amb l’empresa i els ha ofert ajuda i suport en els seus projectes, especialment en aquells relacionats amb els fons europeus de recuperació.En aquest punt, Aragonès ha garantit que l’executiu estarà “implicat” amb els projectes relacionats amb el sector de l’automoció, un àmbit “amb molts reptes”. Tot i que ha admès que hi ha “moltes dificultats” ha assegurat que defensarà “tots els llocs de treball” del sector. “La defensa dels llocs de treball és estar al capdavant dels projectes innovadors de transformació, i aquí la participació pública hi serà”, ha afegit.