Dilluns, 18 de gener de 2021 - Edició 907
La República

SEAT arriba a un acord amb els sindicats per aplicar un ERTO fins al 30 de juny

ACN Barcelona.-La direcció de SEAT ha arribat a un acord amb els representants dels treballadors per aplicar un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) per causes organitzatives i productives derivades […]

Avatar
Agències 14/01/2021

ACN Barcelona.-La direcció de SEAT ha arribat a un acord amb els representants dels treballadors per aplicar un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) per causes organitzatives i productives derivades de la ruptura d’estoc de semiconductors. L’expedient entrarà en vigor el dilluns 18 de gener i estarà vigent fins al 30 de juny, amb una afectació diària màxima de 400 persones a la planta de la companyia a Martorell i de 150 empleats a la planta de la Zona Franca. A aquests, s’hi poden sumar els treballadors afectats per tancaments puntuals de les plantes, de fins a 20 dies a Martorell i la Zona Franca i d’un màxim de 30 dies a la planta del Prat de Llobregat. En total, l’expedient podria afectar un màxim d’11.802 empleats.

L’empresa i els sindicats han pactat un pla social, segons el qual quedaran exclosos de l’ERTO els empleats més grans de 55 anys i els professionals amb menys d’un any d’antiguitat a l’empresa.L’acord també contempla una millora de la prestació de desocupació dels afectats de fins al 80% del salari i la possibilitat de fer formació en línia i mantenir el 100% de la remuneració. L’empresa garantirà també el cobrament íntegre de les quatre pagues extres dels empleats, així com el gaudi de les vacances. L’expedient entrarà en vigor el pròxim dilluns, però no es preveu aplicar cap mesura fins al 25 de gener, segons els sindicats. Els treballadors afectats de la planta de Martorell pertanyen a la línia 2, encarregada de la fabricació del SEAT León i el SEAT Formentor. Aquesta reduirà el ritme de producció de dos a tres torns per la falta de semiconductors. Una part dels treballadors d’aquesta línia cobrirà l’increment de la línia 1 a tres torns a ple rendiment, mentre que la resta formarà part de l’expedient.SEAT preveu recuperar durant tot l’any el volum de vehicles que no es produeixi durant aquestes setmanes per la falta de semiconductors i confia en no haver d’aplicar l’ERTO en tota la seva extensió a l’espera que la situació de subministraments millori, segons han informat fonts de l’empresa. La companyia també ha destacat que les ordres de producció són positives i superen el volum de gener de 2020, abans de l’inici de la pandèmia.

Relacionats