Dijous, 2 de febrer de 2023 - Edició 1652
La República

Seat allarga fins al juny l’ERTO per la manca de semiconductors i matèries primeres

ACN Barcelona – L’automobilística Seat i els sindicats han acordat aplicar allargar l’Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) fins al juny, tres mesos més del previst inicialment, per la manca […]

Agències 22/12/2022

ACN Barcelona – L’automobilística Seat i els sindicats han acordat aplicar allargar l’Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) fins al juny, tres mesos més del previst inicialment, per la manca de semiconductors i matèries primeres. Així ho han confirmat fonts de l’empresa, que han explicat que la suspensió del torn de nit de la línia 2 afectaria diàriament uns 900 treballadors. A més, Seat no descarta la possible cancel·lació de jornades producció en qualsevol de les línies de Martorell i Barcelona. L’empresa ha justificat aquesta decisió als treballadors davant un context que ha qualificat de “molt complicat” i un “escenari complex” d’escassetat de semiconductors i escassetat de matèries primeres, agreujades per l’esclat de la guerra d’Ucraïna.

La setmana passada, Seat va pactar tres mesos d’ERTO amb els treballadors per tenir prou flexibilitat per adaptar-se a l’escenari actual davant la falta de components a les seves plantes de Martorell i Barcelona.

Els sindicats, però, van advertir a l’empresa que no signarien l’acord si no es retirava la pretensió de l’automobilística d’augmentar la producció durant el mes de febrer a la línia del Seat León i Cupra Formentor de 640 a 760 unitats al mateix temps que es deixava personal temporalment sense feina.