Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Se supèn el judici del cas dels ‘riggers’ en vaga durant el Sónar fins que es resolguin els recursos pendents

ACN Barcelona.-El jutjat social número 27 de Barcelona ha suspès la vista per determinar si es va vulnerar el dret a vaga dels ‘riggers’ encarregats del muntatge del Sónar, després […]

Avatar
Agències 25/09/2019

ACN Barcelona.-El jutjat social número 27 de Barcelona ha suspès la vista per determinar si es va vulnerar el dret a vaga dels ‘riggers’ encarregats del muntatge del Sónar, després que Fira de Barcelona optés per contractar una altra empresa per substituir els vaguistes. El procediment, que enfronta el Sindicat de Riggers, l’empresa UTE Rigging i Fira de Barcelona, s’havia de celebrar aquest dimecres a la Ciutat de la Justícia de Barcelona. Després de discutir amb els advocats, el jutge ha decidit posposar el judici fins que es resolguin els recursos de reposició presentats per la defensa del Sindicat de Riggers, que exerceix el Col·lectiu Ronda. A més d’afegir proves, els advocats demanen poder discutir fets que no s’havien produït quan es va celebrar la vista de mesures cautelars. Els demandats s’han mostrat contraris a la suspensió de la vista oral, que encara no té una nova data.

Els riggers es troben en vaga des d’inicis de juliol com a mesura per reclamar ser subrogats per l’empresa que havia de resultar adjudicatària de la licitació que va fer Fira de Barcelona per al muntatge de les fires dels pròxims quatre anys. Durant el Sònar, que es va celebrar del 18 al 20 de juliol, la Fira va optar per contractar una altra empresa per evitar la suspensió el festival de música electrònica, un fet que els riggers van portar al jutjat en considerar que s’havia vulnerat el dret de vaga.El jutge, però, va descartar aplicar mesures cautelars i aturar el muntatge del Sònar, de manera que el festival es va acabar celebrant. Després de les primeres setmanes de protesta, la Fira va anul·lar el concurs i la pròrroga del servei, que efectuava l’empresa UTE Rigging, va quedar quedat sense efecte. De moment, la Fira fa adjudicacions directes a les empreses en funció de cada projecte i les necessitats de cada esdeveniment, mentre el procés judicial segueix en curs i fins que es liciti de nou el servei.