Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

SCC mostra “consternació” per la proposta per derogar el castellà com a llengua vehicular a l’educació

ACN Barcelona.-Societat Civil Catalana (SCC) ha mostrat “consternació” per la proposta d’ERC que negocien els republicans catalans, PSOE i Unides Podem per derogar el castellà com a llengua vehicular a […]

Avatar
Agències 03/11/2020

ACN Barcelona.-Societat Civil Catalana (SCC) ha mostrat “consternació” per la proposta d’ERC que negocien els republicans catalans, PSOE i Unides Podem per derogar el castellà com a llengua vehicular a l’educació arreu de l’Estat. El president de l’entitat, Fernando Sánchez Costa, ho ha considerat una “notícia gravíssima”, així com un retrocés “evident” de l’Estat i dels “drets civils de milions de catalans”. L’entitat ha tornat a reclamar que la llengua materna “sigui també llengua vehicular” en l’educació. “És un cop mol dur per a moltes famílies” i per als “milers i milions de persones” que reclamen “la normalització de l’espanyol a tot Catalunya i molt particularment a l’ensenyament”.

Sánchez Costa també ha alertat a PSOE i Unides Podem que negociar la proposta d’ERC és “assumir el marc del nacionalisme plenament” i “dificultar la reconciliació entre tots els catalans”.”No hi haurà solució a la situació que es viu a Catalunya sense atendre també els catalans constitucionalistes”, ha afegit el president d’SCC.Finalment ha lamentat que deu anys de procés, “de sofriment de tantíssims catalans”, no han “servit per a res”, però sí ha constatat una diferència: “Abans, el lobbista de la ideologia independentista i nacionalista es deia Duran i Lleida. Ara es diu Gabriel Rufián”.