Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

SCC lamenta els indults i veu l’informe del Consell d’Europa com una “inacceptable humiliació”

ACN Barcelona.-Societat Civil Catalana (SCC) ha expressat la seva “decepció” pels indults i ha lamentat que s’aprovin les mesures de gràcia perquè “no es donen les condicions mínimes que garanteixin […]

Agències 22/06/2021

ACN Barcelona.-Societat Civil Catalana (SCC) ha expressat la seva “decepció” pels indults i ha lamentat que s’aprovin les mesures de gràcia perquè “no es donen les condicions mínimes que garanteixin la seva orientació a la utilitat pública”. L’entitat considera que la sentència del Tribunal Suprem “es va dictar després d’un judici just i atenent totes les garanties”. I critiquen que els presos no han tingut “penediment”, sinó “apel·lacions al ‘ho tornarem a fer'”. SCC creu que hi ha hagut una “inacceptable humiliació a la democràcia constitucional” amb l’informe del Consell d’Europa, que demana que s’indulti o alliberi els presos i es retirin les euroordres. A més, creuen que hauria de comportar assumpció de responsabilitats “a les més altes instàncies”.

L’entitat creu que la situació actual “condueix a una sensació d’abatiment en una part important dels catalans que van defensar cívicament el pacte constitucional durant la tardor del 2017”. I consideren que és el seu dret “exigir al govern espanyol que conegui i es faci càrrec d’aquest sentiment”. En aquesta línia, asseguren que faran “totes les accions cíviques i democràtiques necessàries per no tornar a ser mai més moneda de canvi”.Societat Civil Catalana opina que el diàleg polític “no pot consistir en una espiral de consentiment amb l’independentisme”. “Ha d’atendre totes les veus de la societat i ha de produir-se en el marc dels parlaments”, continuen, en un comunicat, en què consideren que també s’ha d’atendre “les demandes d’aquells que han patit la invisibilització del nacionalisme”.El comunicat acaba expressant “agraïment” a les institucions de l’Estat que “van aturar la insurrecció independentista”.