Dijous, 24 d'Octubre de 2019 - Edició 455
La República

SCC demana a PP, PSOE i Cs un govern “fort” que actuï “amb la màxima contundència” si hi ha desobediències a Catalunya

ACN Madrid.-El president de Societat Civil Catalana (SCC), Fernando Sánchez Costa, ha demanat a PP, PSOE i Cs que “avantposin el sentit d’Estat” als interessos partidistes i formin un govern […]

Avatar
Agències 19/09/2019

ACN Madrid.-El president de Societat Civil Catalana (SCC), Fernando Sánchez Costa, ha demanat a PP, PSOE i Cs que “avantposin el sentit d’Estat” als interessos partidistes i formin un govern “fort” que actuï “amb la màxima contundència democràtica” si hi ha “qualsevol decisió unilateral o acció de desobediència” a Catalunya. A parer de Sánchez Costa, la situació que es viu al Principat és “molt greu”, fins al punt que, al seu parer, hi ha el “risc” que es torni a produir un escenari “similar” al de la tardor del 2017. Amb tot, també creu que és “possible vèncer el separatisme” i anuncia que SCC seguirà exigint “la fi de la immersió lingüística, la descolonització de l’espai públic, la despolitització dels Mossos d’Esquadra, mitjans de comunicació plurals i una auditoria del procés separatista”.

En una conferència al Club Siglo XXI de Madrid, el president de Societat Civil Catalana ha considerat que aquests són els “grans pilars” sobre els quals se sustenta un procés “tòxic i antidemocràtic”. Per això ha afirmat que un cop s’enderroquin, es tornarà a veure “la Catalunya real, una Catalunya forta, cívica i oberta dins d’una Espanya unida en la seva diversitat”.D’altra banda, ha assegurat que la democràcia “no és un fet donat i garantit, sinó un tapís que cal recosir cada dia i tractar amb cura”, perquè “també emmalalteix, com s’ha vist a Catalunya”. Per això ha defensat que l’article 155 “es va aplicar amb normalitat”.

Relacionats