Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

SCC creu que s’ha entregat RTVE Catalunya al separatisme amb el nomenament de la nova directora d’informatius

ACN Barcelona.-Societat Civil Catalana considera que RTVE s’ha entregat al separatisme a Catalunya amb el nomenament de Rosa María Quitllet com a nova directora d’informatius a Sant Cugat del Vallès. […]

Avatar
Agències 01/07/2020

ACN Barcelona.-Societat Civil Catalana considera que RTVE s’ha entregat al separatisme a Catalunya amb el nomenament de Rosa María Quitllet com a nova directora d’informatius a Sant Cugat del Vallès. Segons l’entitat, “l’ostentació personal cap a l’independentisme de la nova directora d’informatius posa en risc la pluralitat d’un mitjà de comunicació que paguen tots els ciutadans”. En un comunicat, SCC defensa que l’Estat ha de prendre mesures “per evitar que els líders independentistes ocupin de manera hegemònica l’espai cultural i mediàtic”. “Entregar la línia editorial d’uns informatius a qui s’ha mostrat obertament contrari a valors constitucionals és deixar encara més orfes els catalans que també ens sentim espanyols”, afegeix l’entitat.

SCC lamenta “profundament” que s’hagi donat més importància a una determinada manera de pensar que a la professionalitat de la persona que ha d’ostentar aquest càrrec directiu. I ha qualificat de “desconcertant” que els òrgans estatals siguin els que “obrin les portes al separatisme perquè controli tots els àmbits de la vida catalana”. “Convertir RTVE Catalunya en una cadena calcada en ideologia i contingut a TV3 no ajuda en absolut a fomentar la convivència entre catalans, sinó que pot agreujar més l’odi i la divisió generats des de l’inici del procés”, afegeix SCC.Rosa María Quitllet Magriñà és llicenciada en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona. Va entrar per oposicions a RNE Barcelona el 1990. Actualment és redactora dels Serveis Informatius de RNE a Catalunya i des del 2010 s’encarrega de la coordinació i edició dels informatius del cap de setmana. Abans va ser editora de l”Edició Migdia’ i responsable de la coordinació matinal amb la redacció central. També durant 16 anys ha dirigit el programa ‘Retalls’. És professora associada a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB.