Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

SCC confia “plenament” en la imparcialitat del Tribunal de Comptes i considera una “burla” que ERC ho qüestioni

ACN Barcelona – Societat Civil Catalana ha assegurat aquest dijous que confia “plenament” en la imparcialitat de la fiscalia i dels consellers del Tribunal de Comptes, després que els 9 […]

Agències 14/07/2022

ACN Barcelona – Societat Civil Catalana ha assegurat aquest dijous que confia “plenament” en la imparcialitat de la fiscalia i dels consellers del Tribunal de Comptes, després que els 9 exalts càrrecs d’ERC amb causa oberta a l’ens administratiu per les despeses de l’1-O hagin demanat que se suspengui el procés per vulneració del dret a un jutge imparcial. “Considerem una burla a l’Estat de Dret” que els encausats “utilitzin els seus altaveus polítics i mediàtics” per posar “constantment” en tela de judici la credibilitat i imparcialitat del Tribunal de Comptes, afirma l’entitat sobre la maniobra dels republicans, que han demanat també que s’elevi una qüestió de constitucionalitat al Tribunal Constitucional.

Els membres d’ERC presentaven aquest dimecres l’escrit de defensa en la contestació a la demanda, després que el Ministeri Fiscal i Societat Civil Catalana reformulessin els seus escrits d’acusació. La defensa dels encausats apel·la a la vulneració del dret fonamental a un jutge imparcial. En la contestació de la demanda, reivindiquen que el Tribunal de Comptes és un tribunal sense jutges, i on qui presenta la demanda també tria els jutges que han de dictar sentència. Per això, els afectats sol·liciten que se suspengui el procediment i es plantegi una qüestió de constitucionalitat al Tribunal Constitucional.