Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Save the Children denuncia que els alumnes pobres catalans repeteixen tres cops més que els estudiants amb més recursos

ACN Barcelona.-Save the Children ha denunciat aquest dimecres que els alumnes pobres catalans repeteixen tres cops més que els estudiants amb més recursos. Catalunya és la quarta comunitat amb més […]

Avatar
Agències 04/12/2019

ACN Barcelona.-Save the Children ha denunciat aquest dimecres que els alumnes pobres catalans repeteixen tres cops més que els estudiants amb més recursos. Catalunya és la quarta comunitat amb més segregació escolar en funció del nivell socioeconòmic. L’entitat ha analitzat els resultats PISA des del punt de vista de l’equitat educativa. La mitjana de repetició de curs de l’OCDE se situa en l’11,4%, mentre que a Catalunya és del 15,1, lluny de la mitjana de l’Estat, que arriba gairebé al 29%. “Catalunya és relativament equitativa pel que fa al que els infants aprenen, però és inequitativa si mirem el seu progrés (repetició) i assoliment en el sistema (fracàs i abandonament)”, ha indicat Emilie Rivas, responsable de Polítiques d’Infància de Save the Children a Catalunya.

Per canviar aquesta situació, l’entitat aposta per afavorir l’accés a educació infantil de qualitat de 0 a 3 anys de nens i nenes amb baix nivell socioeconòmic i d’origen migrant mitjançant places públiques, ajudes i criteris d’admissió inclusius; implementar íntegrament el Pacte contra la Segregació Escolar del Síndic de Greuges; assegurar la gratuïtat de material, menjador i transport en educació obligatòria a nens i nenes en situació de pobresa, i desenvolupar programes de tutories de suport i reforç en grups reduïts en horari extraescolar.