Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

SATSE reclama una pujada salarial per als professionals sanitaris

ACN Barcelona.-El sindicat d’infermeria SATSE ha reclamat una pujada salarial per als professionals sanitaris. L’organització ha demanat al ministre de Sanitat, Salvador Illa, que impulsi un acord amb les conselleries […]

Avatar
Agències 29/07/2020

ACN Barcelona.-El sindicat d’infermeria SATSE ha reclamat una pujada salarial per als professionals sanitaris. L’organització ha demanat al ministre de Sanitat, Salvador Illa, que impulsi un acord amb les conselleries de cada territori que comprometi a totes les administracions a aprovar properament aquest augment salarial estructural i la creació de de nous llocs de treball, “igual que s’ha fet a França”. El president de SATSE, Manuel Cascos, ha fet la petició a Illa per carta, on ha defensat l’esforç dels professionals davant de la pandèmia. Ha afegit que tot apunta que la situació continuarà sent problemàtica i els professionals “hauran de continuar treballant en condicions excepcionalment dures i perilloses per atendre i cuidar” malalts de covid.

Per això, el sindicat ha reclamat al ministre que abordi en una propera reunió del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (SNS) aquesta “justa” reclamació i que es pugui fer “un anunci sense precedents per a la millora del Sistema Nacional de Salut”, així com de les condicions laborals i retributives dels seus professionals. “Les infermeres, infermers i fisioterapeutes comencem a estar farts de les bones paraules i els copets a l’esquena dels nostres responsables públics i polítics i el que volem és que es reconegui amb mesures tangibles tot el que estem fent perquè la greu crisi de salut pública que estem sofrint no vagi a més”, ha manifestat SATSE.