Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

SATSE reclama que les infermeres tinguin “drets inherents” a una activitat de greu risc

ACN Barcelona.-El sindicat d’infermeria SATSE ha reclamat que les infermeres tinguin “drets inherents a una activitat de greu risc”. En un comunicat, ha apuntat que el col·lectiu treballa en una […]

Avatar
Agències 15/06/2020

ACN Barcelona.-El sindicat d’infermeria SATSE ha reclamat que les infermeres tinguin “drets inherents a una activitat de greu risc”. En un comunicat, ha apuntat que el col·lectiu treballa en una situació de “permanent risc” per a la seva seguretat i salut, en fer una activitat assistencial contínua al llarg del dia i durant tot l’any en condicions de “penúria, perillositat i toxicitat”. Ha afegit que aquestes condicions són “especialment dures i penoses” al llarg de la trajectòria professional ja que es veuen sotmesos a diferents riscos que afecten la seva salut. Entre d’altres, els riscos psicosocials per estar en contacte permanent amb el patiment, el dolor, la malaltia i la mort, “la qual cosa suposa una càrrega emocional molt important”.

També ha apuntat a l’existència de riscos biològics, químics, físics, mecànics i les agressions físiques i verbals que asseguren han anat augmentant en els últims anys. A més, el sindicat ha considerat que el fet d’haver de fer torns de nits, festius i caps de setmana afecta el seu organisme i altera els hàbits naturals de son, alimentació i descans. El sindicat ha apuntat que aquestes condicions laborals s’han agreujat durant l’actual crisi sanitària per la covid-19 i ha afegit que el col·lectiu “s’ha lliurat de manera absoluta en l’atenció i cures necessàries a pacients i ciutadans”. La consideració de l’exercici professional de les infermeres com a activitat de risc comportaria, entre altres, la possibilitat que aquests professionals sanitaris poguessin jubilar-se de manera anticipada, una demanda que el sindicat realitza des de fa temps, “en considerar-la absolutament justificada per la seva realitat laboral i estar ja reconeguda per a altres professions”.