Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

SATSE reclama que els sanitaris rebin complements salarials i altres mesures compensatòries quan acabi l’emergència

ACN Barcelona.-El sindicat d’infermeria SATSE ha reclamat a les conselleries de salut de l’Estat que els professionals sanitaris rebin mesures addicionals compensatòries quan acabi l’emergència sanitària. A Catalunya, el sindicat […]

Avatar
Agències 03/04/2020

ACN Barcelona.-El sindicat d’infermeria SATSE ha reclamat a les conselleries de salut de l’Estat que els professionals sanitaris rebin mesures addicionals compensatòries quan acabi l’emergència sanitària. A Catalunya, el sindicat s’ha dirigit per carta a la consellera de Salut, Alba Vergés, per traslladar-li que és “just i raonable” anar abordant aquestes mesures. En concret, sol·licita que el personal fix rebi entre l’1 de març i el 30 de juny una quantitat mensual equivalent al complement de destinació assignat segons categoria professional, així com vuit dies de descans per cadascun d’aquests mesos a gaudir fins al 30 de març de l’any que ve. A més, reclama una puntuació doble per cada mes treballat en concursos de trasllats i mobilitat interna.

Pel que fa al personal temporal, es reclamen les mateixes mesures però que tinguin una puntuació doble per cada mes treballat en la bossa de contractació i concurs d’oposició. D’altra banda, demana que els residents d’especialitats en ciències de la salut es beneficiïn de les mateixes mesures. A la carta, també recorda a Vergés que els professionals estan treballant “en unes condicions excepcionalment difícils, amb una sobrecàrrega assistencial tremenda, en espais i centres saturats i amb una greu manca de recursos materials”. Afegeixen que posen “en risc” cada dia la seva salut i seguretat i que l’escassetat de personal per contagis o aïllaments els fa doblar torns i prolongar jornades amb menys períodes de descans entre torns. El sindicat ha valorat que aquestes condicions laborals estan repercutint en un cansament físic però també psicològic.