Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

SATSE reclama la constitució permanent d’un comitè d’experts al Ministeri de Sanitat

ACN Barcelona.-El sindicat d’infermeria SATSE ha reclamat la constitució permanent d’un comitè científic i d’experts al Ministeri de Sanitat. Aquest comitè hauria d’assessorar i proposar mesures d’actuació davant tot els […]

Avatar
Agències 16/07/2020

ACN Barcelona.-El sindicat d’infermeria SATSE ha reclamat la constitució permanent d’un comitè científic i d’experts al Ministeri de Sanitat. Aquest comitè hauria d’assessorar i proposar mesures d’actuació davant tot els assumptes que el requereixin i evitar així la seva creació “de manera precipitada i arbitrària quan s’originen crisis sanitàries”. El sindicat ha apuntat que la necessitat d’aquest òrgan és una de les lliçons que s’hauria d’extreure de la crisi de la covid-19. Ha afegit que aquest comitè hauria d’estar format per professionals i experts, tant estatals com internacionals, d’àmbits sanitaris com la infermeria, la medicina i la salut pública i amb una trajectòria de prestigi i lideratge.

“La presa de decisions relatives a un àmbit d’actuació tan sensible i important com és el sanitari no hauria d’estar marcada per interessos o objectius merament polítics, d’aquí ve que el funcionament permanent d’aquest òrgan podria suposar, en cas que les mesures vinguessin avalades per ell, com una garantia que són les oportunes i adequades en ser acordades i proposades pels millors en cada disciplina”, ha valorat SATSE.El president de SATSE, Manuel Cascos, ja va proposar la creació d’aquest comitè durant la seva compareixença en la Comissió per a la Reconstrucció Econòmica i Social i espera que s’inclogui en el document final que es debatrà al Congrés el 22 de juliol. D’altra banda, el sindicat ha reclamat l’enfortiment polític i de mitjans del Ministeri de Sanitat “perquè deixi de ser una institució d’escassa capacitat en el seu conjunt per a orientar la política sanitària i de gestió” i pugui fer front a una crisi de salut pública com la de la covid-19. En aquest sentit, ha demanat que es doti aquest ministeri del reconeixement que tenen altres, com el d’Interior o el d’Hisenda, i que es creï una Direcció General de Curs.