Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

SATSE proposa concedir la Medalla d’Or al Mèrit en el Treball als sanitaris morts durant la crisis del coronavirus

ACN Barcelona.-El sindicat d’infermeria SATSE ha proposat al concessió de la Medalla d’Or del Treball a títol pòstum als professionals sanitaris mors durant la crisi del coronavirus. En una carta […]

Avatar
Agències 14/04/2020

ACN Barcelona.-El sindicat d’infermeria SATSE ha proposat al concessió de la Medalla d’Or del Treball a títol pòstum als professionals sanitaris mors durant la crisi del coronavirus. En una carta dirigida a la ministra de Treball, Yolanda Díaz, el president de SATSE, Manuel Cascos, ha defensat que aquesta medalla “suposaria un gran homenatge al compromís esforç i dedicació demostrat en la seva lluita contra el coronavirus i que, lamentablement, ha posat fi a les seves vides”. També proposa que en l’acte de lliurament de les medalles d’enguany es faci un reconeixement explícit al conjunt del personal sanitari que ha treballat “sense descans” per a minimitzar els efectes de la covid-19 en la salut de la població.

“Resulta realment digne d’elogi i exemple l’actitud demostrada per tots els professionals del nostre Sistema Nacional de Salut (SNS), i, especialment, el de les infermeres i infermers que, anteposant qualsevol interès personal, s’han bolcat plenament per acabar amb la pandèmia fins i tot sent conscients que estan posant en risc la seva vida tots els dies, així com la salut del seu entorn familiar”, ha afirmat el president del sindicat.L’organització ha recordat que la ciutadania ja està reconeixent cada dia la tasca i el compromís dels professionals amb els aplaudiments que es repeteixen cada vespre i entén que el govern espanyol “ha de sumar-se al mateix sentir generalitzat”. El sindicat havia demanat també que en l’acte de lliurament dels Premis Princesa d’Astúries d’aquest any es faci un reconeixement als professionals sanitaris de l’Estat.