Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

SATSE exigeix més infermeres en les residències de gent gran per no repetir “errors passats”

ACN Barcelona.-El sindicat d’infermeria SATSE ha exigit aquest dilluns més infermeres en les residències de gent gran per no repetir “errors passats”. Al seu parer, cal promoure una auditoria integral […]

Avatar
Agències 18/05/2020

ACN Barcelona.-El sindicat d’infermeria SATSE ha exigit aquest dilluns més infermeres en les residències de gent gran per no repetir “errors passats”. Al seu parer, cal promoure una auditoria integral per part d’agents externs sobre la situació real d’aquests centres, amb independència que siguin públiques, privades o concertades. Segons diuen, la mitjana de persones grans per cada infermer supera les 100 persones, donant-se el cas de comunitats autònomes amb més de 200 usuaris per cada professional. A més d’incrementar la plantilla d’infermeria, SATSE ha reclamat que s’adoptin noves mesures que millorin l’atenció i les cures a aquest col·lectiu, i més davant la possibilitat de nous rebrots.

“No podem permetre que les residències de gent gran continuïn sent per a alguns només una mera opció de negoci empresarial en el que no sempre es prioritza l’atenció que s’ofereix als residents ni les condicions laborals dels professionals que es dediquen a prestar els serveis necessaris”, avisen des de SATSE.